Υποψήφιοι

Αλεξίου, Νίκος

Πολιτικός Μηχανικός

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Αποφοίτησα από το Κολλέγιο Ανατόλια το 1990 και σπούδασα Πολιτικός Μηχανικός στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με μεταπτυχιακή ειδίκευση Συγκοινωνιολόγου.

Έχω εργαστεί σε μεγάλα κατασκευαστικά έργα, οδοποιίας και κτιριακά, σε όλη την Ελλάδα. Έκανα την πρακτική μου στη Μαδρίτη και φοίτησα με υποτροφία του Νορβηγικού κράτους στο Κίρκενες της Νορβηγίας, στα βόρεια του Αρκτικού Κύκλου. Κατά την διάρκεια των σπουδών μου εργάστηκα εθελοντικά, επί σειρά ετών, σε διεθνή περιβαλλοντικά προγράμματα.
Από την σημερινή μου θέση του Property Manager στον όμιλο ΟΤΕ, διαχειρίζομαι την λειτουργία και τη συντήρηση των κτιρίων του ομίλου, στην Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας.

Ζω στην Θεσσαλονίκη με την σύζυγο μου Χρύσα Λέκκα, αρχιτεκτόνισσα, και την μικρή μας κόρη.

Από τα νεανικά μου χρόνια είμαι λάτρης και υποστηρικτής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, παρακολουθώ την πολιτιστική ζωή της πόλης και συμμετέχω ενεργά σε δράσεις που αφορούν τα κοινά. Αγαπώ τις συνεργασίες, τις ομάδες, τις συλλογικές ιδέες και δράσεις.
Πιστεύω ότι η δύναμη της συνέργειας και της σύνθεσης είναι ισχυρότερη από την αυθεντία του ενός. Η πόλη και οι άνθρωποί της ήταν για μένα πάντα ένα ζωντανό υπόβαθρο ζωής, ο κοινός τόπος συνάντησης και συνδιαλλαγής, διαρκές πεδίο διεκδίκησης για ανάσα στην καθημερινότητα μας. Ο δημόσιος χώρος, η προσβασιμότητα για όλες και όλους, η καθαριότητα, οι χώροι πρασίνου, η διευκόλυνση παιδιών και ηλικιωμένων, η συμπερίληψη, ο σεβασμός και η φροντίδα για τα ζώα, η αγάπη και ο σεβασμός για το φυσικό τοπίο μέσα στην πόλη, η προστασία του τοπικού εμπορίου, η ζωντάνια των γειτονιών, αποτελούν κάποιες από τις προτεραιότητες που θα έθετα∙ όχι μόνο για τη βελτίωση της ζωής μας, αλλά και για την καλλιέργεια της αίσθησης του πολίτη, ως μέλους του άμεσου κοινωνικού συνόλου, σε ένα αστικό περιβάλλον. Η Θεσσαλονίκη γεννήθηκε ως πολυπολιτισμική πόλη. Το μεγάλο της προσόν είναι η ανθρώπινη κλίμακα. Αισθάνομαι ότι κάθε εκπρόσωπός της θα πρέπει να διαφυλάσσει και να εξελίσσει τις δύο αυτές ζωτικές πτυχές της: την ποικιλομορφία του συνόλου της και την άμεση σχέση του πολίτη με την πόλη του.

Συντάσσομαι με τον Σπύρο Πέγκα γιατί μοιράζομαι μαζί του ένα κοινό όραμα για τη Θεσσαλονίκη. Έχει αποδείξει, από τις προηγούμενες θητείες Αντιδημάρχου στο δήμο, ότι εργάζεται για μια πόλη ανοιχτή και πολύπλευρη, με αυτοπεποίθηση και εξωστρέφεια, σε επαφή με την πολιτισμική της ιστορικότητα, και ταυτόχρονα, για μια πόλη που προσκαλεί και καλωσορίζει την καινοτομία. Ελπίδα και προσδοκία μου είναι, με την ομάδα Θεσσαλονίκη για Όλους, να εργαστούμε για την αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων της πόλης μας και των πολιτών της

SHARE THIS: