Υποψήφιοι

Γιαννακοπούλου, Σμαραγδή (Σμάρω)

Πρώην Πρόεδρος των Κέντρων Πρόληψης για τις Εξαρτήσεις “ΣΕΙΡΙΟΣ” του Δ.Θ., Πρώην Σύμβουλος Α΄ Δημ. Κοινότητας Δ.Θ.

Γεννήθηκα στην Αθήνα. Μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη όπου και παντρεύτηκα σε μικρή ηλικία και απέκτησα μια κόρη. Εργάστηκα στον Τουρισμό στην Ελλάδα και την Ελβετία και ταξίδεψα σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο. 

Από το 1987 μέχρι το 1997 εργάστηκα στο Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕ.Θ.Ε.Α.), όπου ευαισθητοποιήθηκα στις αρχές των Θεραπευτικών Κοινοτήτων και παρακολούθησα στην Αμερική, ένα κλειστό εκπαιδευτικό Πρόγραμμα θεραπείας για χρήστες ναρκωτικών ουσιών. Η εμπειρία μου στα κέντρα αυτά γονιμοποίησε τις απόψεις μου και εξέδωσα τα βιβλία: Η άλλη Γνώση (1985) (προσωπική μαρτυρία σχετικά με τα γυναικεία προβλήματα), Μεγάλωσε η Φύγε (1991) (η εμπειρία μου στην Αμερική Η Ζωή Τότε και Μετά (2000), Γυναίκες, Διαδρομές στο Χρόνο (2003) και Μεγάλωσε και Μείνε (2006). Επί σειράν ετών υπήρξα μέλος της Συντακτικής Επιτροπής του περιοδικού Νέα Οικολογία, όπως επίσης, ενεργό μέλος της «΄Ενωσης Πολιτών Θεσσαλονίκης για το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό». 

Το 2010 εκλέχθηκα Σύμβουλος στην Α΄ Δημοτική Κοινότητα με την «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη» του Γιάννη Μπουτάρη. Πρόεδρος στα Κέντρα Πρόληψης ΣΕΙΡΙΟΣ του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Επιτροπής για τη Νεανική Παραβατικότητα και τις Εξαρτήσεις, όπως και Συντονίστρια του Δικτύου Φορέων Πρόληψης και Θεραπείας των Εξαρτήσεων (2011-2019), επίτιμο μέλος του Δ.Σ. του Πανελληνίου Δικτύου των Κέντρων Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας (ΔΙ.ΚΕ.ΠΡΕ.).

Στηρίζω ανεπιφύλακτα την υποψηφιότητα του Σπύρου Πέγκα και είμαι υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με τη «Θεσσαλονίκη για όλους». 

SHARE THIS: