Υποψήφιοι

Καραμανλή, Αφροδίτη

Η Αφροδίτη Καραμανλή γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Διακόσμηση, Ιστορία Τέχνης, Γραφιστική στον Ευκλείδη. Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας (Ε.Ε.Τ.Ε.) εκλεγμένη Πανελλαδικά στα τμ. Κριτών 2011 και 2014, ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βόρειας Ελλάδας (Σ. Κ .Ε. Τ. Β. Ε) όπου διετέλεσε και Γ. Γραμματέας και εκλεγμένη Πανελλαδικά από 2010-2019 στο Δ.Σ. του Οργανισμού Πνευματικών Δικαιωμάτων και Γραμματέας (Ο.Σ.Δ.Ε.Ε.Τ.Ε.) που υπάγεται στο Ο.Π.Ι. του Υ.Π.Π.Ο. και μέλος από το 2010 στο IUOMA Ολλανδίας .

Ήταν Γραμματέας στην Πινακοθήκη της Πανελλήνιας Πολιτιστικής Κίνησης Θεσ/νίκης (1980-1984)  Ως υπεύθυνη της υπό σύσταση Πινακοθήκης του Δήμου Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης , οργάνωσε Διεθνή έκθεση εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ελλάδα.  Παράλληλα για 27 χρόνια στο χώρο της ,αλλά και σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς δίδασκε Εικαστικά, Ιστορία Τέχνης, Κόμικς με Computer. 

2012 ίδρυσε την « Πινακοθήκη των Χρωμάτων » με 800 έργα από Διεθνείς Εκθέσεις .

Συμμετείχε σε Διεθνείς Εκθέσεις του Υ.Π.Π.Ο Γαλλίας, Biennale του Καναδά και άλλων χωρών καθώς και σε Γκαλερί Θεσσαλονίκης, Αθήνας, Κρήτης και άλλων πόλεων της Ελλάδας. Πραγματοποίησε 24 Ατομικές Εκθέσεις και συμμετείχε σε πάρα πολλές Ομαδικές Εκθέσεις . Έργα της υπάρχουν ,σε Μουσεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό και σε ιδιωτικές συλλογές καθώς και τυπωμένα σε σημαντικές εκδόσεις .

 2011 πήρε το (2) Δεύτερο βραβείο από τους Ρώσους κριτές των Πινακοθηκών της Ρωσίας ( Αγία Πετρούπολη-Αλτάι ) για το θέμα Αστικό Τοπίο « Δίας-Όλυμπος-Θεσσαλονίκη ».

 2013 θα της δοθεί το βραβείο Prize of Art από τους ιστορικούς τέχνης της Ozaka Ιαπωνίας.

 2014 εκλέγεται από (ΕΕΤΕ) για το 6ο Καλλιτεχνικό Συμπόσιο της Ρουμανίας. 2015 & 2016 συμμετοχή στην Art-Athina. 2015 εκλέγεται από τους Ιστορικούς Τέχνης Κίνας  στην 6η BIENNALE BEIJING – Πεκίνο με το έργο της “Letters to Alexander the Great” – Thessaloniki.  2016, έτος Αριστοτέλη ,συμμετοχή και Master class Moscow UNESCO – Μόσχα: «Αριστοτέλης Περί Χρωμάτων», συνδετικά υλικά των χρωμάτων στην αρχαία ελληνική ζωγραφική (αυγοτέμπερα) και συμμετοχή 2016 Unesco Monaco. 2017 το Ταχυδρομείο της Σμύρνης Τουρκίας ,τυπώνει πορτραίτα της στη σειρά « Διεθνείς Καλλιτέχνες » . 2018 συμμετέχει με « Άννα Καρένινα » στην έκθεση 19 Ελλήνων Καλλιτεχνών με επιλογή Ρώσων Ιστορικών Τεχνών ,στο Κρατικό Μουσείο Λέων Ν. Τολστόι – Κτήμα Yasnaya Polyana έξω από την Μόσχα με την συνεργασία της Ρωσικής Πρεσβείας και της Gallery MaLou Art Athens . 

 2019 Αναδρομική Έκθεση 40 χρόνων  στην γκαλερί « Ρω » με θέμα : « τα ρω του έρωτα » Οδ. Ελύτη. Προλόγησε η Ιστορικός Τέχνης κα Έλλη Κοκκίνη , επιμελήτρεια της Δημ. Πινακοθήκης Θεσσαλονίκης . 

 2022 4th TRIENNALE “ Our Brain Cells ” της Πινακοθήκης των Χρωμάτων στο Μουσείο Χαρακτικής της Βάσως Κατράκη – Αιτωλικό Μεσολογγίου .2022 Aτομική της έκθεση στη γκαλερί « Spice Art » με θέμα: « Οι χάρτες του μυαλού μου σε 12 μήνες και τα σύμβολα των Ευαγγελιστών οι 4 εποχές μου » . Προλόγησε ο Ιστορικός Τέχνης κος Γεώργιος Ορφανίδης ,υποψήφιος διδάκτωρ Α.Π.Θ.

SHARE THIS: