Υποψήφιοι

Κωστοπούλου, Στυλιανή (Στέλλα)

Καθηγήτρια Περιφερειακής Οικονομικής και Τουριστικής Ανάπτυξης Α.Π.Θ.

Γεννήθηκα, μεγάλωσα, σπούδασα, έκανα οικογένεια και εργάζομαι στη Θεσσαλονίκη, είναι η πόλη μου και την αγαπώ. Οι προπτυχιακές, μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές μου, στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.), στο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών Επιστημών της Grenoble στη Γαλλία και στο London School of Economics and Political Science, με οδήγησαν στον ακαδημαϊκό χώρο. Έχω διδάξει σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο σε διάφορα Τμήματα του ΑΠΘ, και σε πολλά άλλα πανεπιστήμια στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διευθύντρια του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Τουρισμός και Τοπική Ανάπτυξη, Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Διεπιστημονικού Κέντρου Τουρισμού του Δρόμου του Μεταξιού, Ακαδημαϊκά Υπεύθυνη Ευρωπαϊκών Ερευνητικών Προγραμμάτων, Συντονίστρια Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων, Συντονίστρια της Συμφωνίας Επιστημονικής Συνεργασίας με την Κινεζική Ακαδημία Κοινωνικών Επιστημών, Μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Κέντρου για τον Ευρωπαϊκό Νομικό Πολιτισμό, Μέλος του Board of Directors του Mediterranean Association for the Sociology of Tourism, Πρόεδρος της Εταιρείας Οικονομολόγων Θεσσαλονίκης, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Φίλοι Μνημείων Θεσσαλονίκης. 

Από τα φοιτητικά μου χρόνια ενταγμένη στον χώρο της αριστεράς, συμμετέχω ενεργά σε κινήσεις πολιτών για την προστασία του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης (προστασία των ευρημάτων της Βενιζέλου, ένωση για τα δικαιώματα των πεζών, πανεπιστημιακοί για μια βιώσιμη Θεσσαλονίκη). Ήμουν υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος στον Δήμο Θεσσαλονίκης με τη δημοτική κίνηση Υψίπολις στις αυτοδιοικητικές εκλογές την 26η Μαΐου 2019, υποψήφια Βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στην Α’ Εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης στις Εθνικές Βουλευτικές Εκλογές την 7η Ιουλίου 2019 και την 25η Ιουνίου 2023.

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023 είμαι υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με την παράταξη “Θεσσαλονίκη για όλους” με επικεφαλής τον Σπύρο Πέγκα για Δήμαρχο, γιατί πιστεύω ότι το πρόγραμμά μας μπορεί να ανταποκριθεί στα.προβλήματα της πόλης και να της δώσει νέα αναπτυξιακή προοπτική. Θα δουλέψω με πείσμα και μεράκι για μια πόλη που θα σέβεται την ιστορία της, θα φροντίζει τους ανθρώπους της και θα προστατεύει τις ευάλωτες ομάδες.

SHARE THIS: