Υποψήφιοι

Κουράκη, Αργυρή

Γεωπόνος, Εκπαιδευτικός, Σύμβουλος Ε’ Κοινότητας Δ.Θ.

Γεννήθηκα, μεγάλωσα και κατοικώ στην Ανάληψη Θεσσαλονίκης. Αποφοίτησα από το Ζ΄ Γυμνάσιο Θηλέων Θεσσαλονίκης (σήμερα 19ο Γυμνάσιο-Λύκειο). Σπούδασα Γεωπόνος στη Γεωπονοδασολογική Σχολή του Α.Π.Θ. Μεταπτυχιακό στο Ε.Α.Π. με θέμα «Περιβαλλοντικός Σχεδιασμός Πόλεων και Κτιρίων». Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια στην «Εκπαίδευση Ενηλίκων». Δίδαξα στα Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης, συμμετείχα σε ερευνητικά προγράμματα στο τμήμα Τεχνολογίας Γάλακτος της Γεωπονικής Σχολής του Α.Π.Θ. και εν συνεχεία διορίστηκα στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Δίδαξα σε Επαγγελματικά Τεχνικά Λύκεια (Ε.Π.Α.Λ), στο 19ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, στο 5ο Γ.Ε.Λ. Καλαμαριάς (Διευθύντρια) από όπου και συνταξιοδοτήθηκα. Εκπόνησα και συμμετείχα σε ευρωπαϊκά προγράμματα  (Commenius, Leonardo), εκπαιδευτικά, προγράμματα σχετικά με τον “ρατσισμό”, την “παραβατικότητα”, “ισότητα των φύλλων”, “περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης”, “διαχείρισης φυσικών πόρων”, της ”αειφόρου ανάπτυξης”, “βιωσιμότητας των πόλεων” κ.ά.

Από τα ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου Γεωπόνων Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Πρόεδρός του επί σειρά ετών.

Εκλέχθηκα το 2006 με την «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη» στο Ε΄ Δημοτικό Διαμέρισμα Δήμου Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσα Αντιπρόεδρος τα έτη 2007 και 2008. Επανεκλέχτηκα στην 5η Κοινότητα Δήμου Θεσσαλονίκης το 2010 και 2014 με την «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη» με επικεφαλής τον Γιάννη Μπουτάρη και διετέλεσα Πρόεδρος για τα έτη 2011-2012 και 2014-2019. Μέλος της Εφορευτικής Επιτροπής Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου (2019) και ιδρυτικό μέλος του Σωματείου ¨ Φίλοι του Βαφοπούλειου  Πολιτιστικού Κέντρου¨. Από το 2019 μέχρι σήμερα είμαι εκλεγμένη στην 5η Κοινότητα Δήμου Θεσσαλονίκης με την Παράταξη στην οποία ήμουν υπεύθυνη: “Ανεξάρτητη Κίνηση Ενεργών Δημοτών Πολύχρωμες Γειτονιές –με Όραμα και Ταυτότητα».

Είμαι παντρεμένη με τον Γιάννη Δημόπουλο (Γεωπόνο) και έχουμε δύο παιδιά τον Θοδωρή (Γεωπόνο-Περιβαλλοντικός Επιστήμων) και τη Μαρούλα (Χημικό- Οινολόγο).

Τον Σπύρο Πέγκα τον γνωρίζω από τα πρώτα χρόνια ίδρυσης της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ και τον στηρίζω για Δήμαρχο, γιατί απέδειξε έμπρακτα όλα τα χρόνια από θέσεις ευθύνης που κατείχε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ότι έχει ήθος, όραμα, γνώση, εμπειρία, καινοτόμες ιδέες, εργατικότητα και αποφασιστικότητα,  στοιχεία που αποτελούν προϋπόθεση για να επιτευχθούν οι αλλαγές και ανατροπές που έχει ανάγκη η πόλη μας.

Το Όραμά μου και οι Στόχοι μου!

  • Ε΄ Κοινότητα “Μικρό Δημαρχείο”
  • Με συλλογικές αποφάσεις και συμμετοχικό σχεδιασμό να συνδιαμορφώσουμε την καθημερινότητά μας
  • Πράσινες Εκπαιδευτικές Σχολικές Αυλές
  • Επαναπροσδιορισμός του ρόλου της Γειτονιάς, σαν ένας χώρος συζήτησης και διάδρασης
  • “Πράσινες Γειτονιές με Όραμα και Ταυτότητα”

SHARE THIS: