Υποψήφιοι

Μαγοπούλου, Σοφία

Πολιτική Επιστήμονας 
Είμαι η Σοφία, ετών 26, και απόφοιτος του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με Μεταπτυχιακή Ειδίκευση στην Διακυβέρνηση και την Περιφερειακή Ανάπτυξη από το ΑΠΘ. Εργάζομαι στην ViLabs στον τομέα της Συγγραφής Προτάσεων για ευρωπαϊκά ερευνητικά κονδύλια με κοινοπραξίες από όλη την Ευρώπη. Στο παρελθόν, έχω εργαστεί στο Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Πολιτικής Έρευνας του ΑΠΘ και έχω αναλάβει έρευνες στον τομέα της πολιτικής συμμετοχής των νέων για την European Youth Card Association και την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.
Είμαι ενεργή εθελόντρια στο Δίκτυο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων από το 2013 και έχω διοργανώσει πολλές εκδηλώσεις, τοπικές και διεθνείς, συμπεριλαμβανομένου του Ευρωπαϊκού Ψηφιακού Φόρουμ για την Ενέργεια (2020, διαδικτυακά), αλλά και την 34η Εθνική Συνδιάσκεψη Επιλογής το 2016 στην Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή 200 μαθητών λυκείου από όλη τη Βόρεια Ελλάδα, ενώ συνολικά, έχω συμμετάσχει σε περισσότερες από 25 εκδηλώσεις του Δικτύου σε όλη την Ευρώπη . Έχω συμμετέχει ενεργά και βραβευτεί ως Διοργανώτρια Τοπικών Δράσεων και Ομιλήτρια στην καμπάνια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου #ΑυτήΤηΦοράΨηφίζω για τις Ευρωεκλογές του 2019. Έχω ιδρύσει την περιβαλλοντική ομάδα πολιτών “Κόκκινος Δρόμος Καλοχωρίου” στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, που έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών για το δυτικό παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης και τον υδροβιότοπο του Δέλτα Εχεδώρου.
Γιατί εδώ και γιατί τώρα; Γιατί πιστεύω ότι η ενεργός συμμετοχή των πολιτών ξεκινάει από το να νοιάζεται ο καθένας μας για τη γειτονιά του, για έναν δημόσιο χώρο για όλους, για μια Θεσσαλονίκη για όλους. 🙂

SHARE THIS: