Υποψήφιοι

Ματαλών, Μάριος

Επιχειρηματίας, πρώην Μπασκετμπολίστας 

Είμαι ο Μάριος Ματαλών κι είμαι γεννημένος το 1989 στην Θεσσαλονίκη. 

Ασχολήθηκα από πολύ μικρός με το μπάσκετ και τον πρωταθλητισμό και ήμουν μέλος των εθνικών ομάδων παίδων, εφήβων και νέων με σημαντικές διακρίσεις.  Από το 2007 μέχρι τώρα ήμουν επαγγελματίες μπασκεμπολίστας σε ομάδες της Ελλάδας και του εξωτερικού (Άρης, Πανιώνιος, Απόλλων Πατρών,  Hapoel Ramat Gan κτλ. ).

Παράλληλα με την πορεία μου ως παίκτης, πήρα το δίπλωμα προπονητικής καθώς και το πτυχίο ψυχολογίας από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.  

Από το 2018 μέχρι και σήμερα, δραστηριοποιούμαι επιχειρηματικά στον κλάδο των ακινήτων και του τουρισμού. Μαζί με τη σύζυγό μου, Αλκμήνη Κουλουμπή, διατηρούμε μια εταιρεία διαχείρισης ακινήτων βραχυχρόνιας μίσθωσης, ενώ παράλληλα συνεργαζόμαστε με Έλληνες και ξένους επενδυτές στον τομέα των αγοραπωλησιών και ανακαινίσεων κατοικιών και κτιρίων επαγγελματικής χρήσης. 

Έχουμε δύο γιούς, τον Ντέιβιντ και το Ντάριο κι είμαστε μέλη της ισραηλιτικής κοινότητας Θεσσαλονίκης,  όπως ήταν οι γονείς μου και οι παππούδες μου.

Μέσα από την καριέρα μου στον αθλητισμό, είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ αλλά και να ζήσω σε πολλές διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας (Αθήνα, Πάτρα, Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Ρέθυμνο, Ρόδο, Αμαλιάδα) και του εξωτερικού (Τελ Αβίβ και Χάιφα στο Ισραήλ και Γουαιόμινγκ στις ΗΠΑ) το οποίο μου έδωσε τη δυνατότητά να δω διαφορετικές οπτικές και συνθήκες ζωής.  Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν πόσο σημαντικοί ήταν η οργάνωση, η δομή και οι άνθρωποι που διοικούσαν την κάθε πόλη και πως αυτά επηρέαζαν σημαντικά την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής μου.  Σ’ αυτήν τη διαδρομή υπήρξαν πράγματα που θαύμασα και ζήλεψα και τώρα που γύρισα μόνιμα στη Θεσσαλονίκη, ένιωσα την ανάγκη να συμμετέχω ενεργά στις αποφάσεις που παίρνονται για το μέλλον της πόλης μας. Θέλω να γίνω κομμάτι της αλλαγής που θα κάνει την Θεσσαλονίκη μας πρότυπο. Ένα κέντρο πολιτισμού κι εμπορίου όπως ήταν παλαιότερα κι όπως της αξίζει. Μια πόλη πρωτοποριακή, Ευρωπαϊκή και ανοιχτή για όλους. 

Ο αθλητισμός με έμαθε να αγωνίζομαι για ένα κοινό σκοπό και να γνωρίζω εις βάθος ότι μόνο αν όλα τα μέλη του συνόλου είναι καλά, η ομάδα θα θριαμβεύσει. Τώρα πλέον, επιστρέφοντας στην πόλη όπου μεγάλωσα, νιώθω την ανάγκη να προσφέρω όλες τις γνώσεις και την  εμπειρία που αποκόμισα, πίσω στον τόπο όπου ξεκίνησαν όλα για μένα. Η συνέπεια, η ηθική και η πειθαρχία που με δίδαξε ο πρωταθλητισμός είναι τα εφόδια μου για να γίνω χρήσιμο μέλος αυτής της ποικιλόμορφης παράταξης, πιστεύοντας βαθιά στη φράση “Θεσσαλονίκη για όλους”. 

Ο Σπύρος Πέγκας με ενέπνευσε, για τον τρόπο που συγκεντρώνει δίπλα του σημαντικούς ανθρώπους από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους με κοινούς στόχους για την αυτοδιοίκηση και το ειλικρινές όραμα τού έδωσαν ώθηση στην πίστη μου ότι όλα μπορούν να γίνουν κι ότι όλοι μαζί, πρέπει να κάνουμε κάτι γι’ αυτό.

SHARE THIS: