Υποψήφιοι

Μίκος, Νίκος

Αρχιτέκτων Μηχανικός

Γεννήθηκα το 1968.
Γονείς μου, ο Δημήτρης Μίκος, Αρχιτέκτων Μηχανικός και η Χρυσοθέα Παπαδοπούλου-Μίκου, Πολιτικός Μηχανικός.
Μεγάλωσα, σπούδασα και ζω στη Θεσσαλονίκη.

Αποφοίτησα από το 13ο Λύκειο Θεσσαλονίκης, στην Εθνικής Αμύνης-τότε ακόμα Βασιλίσσης Σοφίας.
Σπούδασα στο τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης .

Αρχιτέκτονας Μηχανικός που δραστηριοποιούμαι στον σχεδιασμό και κατασκευή ιδιωτικών έργων και επαγγελματικών χώρων.
Έχω συνεργαστεί με πολλές επαγγελματικές ομάδες της πόλης, δημιουργώντας μαζί τους διάφορα concept, κυρίως στο χώρο της εστίασης, στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό.
Για μια δεκαετία δίδαξα σε ιδιωτική Σχολή Διακόσμησης.

Δεν έχω προηγούμενη πολιτική εμπειρία, η απόφαση μου όμως να δουλέψω και να προσφέρω για την πόλη μου μαζί με ανθρώπους  ικανούς με όραμα και όρεξη είναι τώρα  γι’ αυτό και αποφάσισα να είμαι μαζί με τον Σπύρο Πέγκα και  τη «Θεσσαλονίκη για όλους».

Μεγάλωσα στην περιοχή του Φαλήρου, μια γειτονιά χαρούμενη, ζωντανή και δημιουργική.

Πλέον ένας χώρος υποβαθμισμένος, αδιάβατων δρόμων από διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα, ακατοίκητα κτίρια, εγκαταλειμμένα καταστήματα χωρίς χρήση και σωρούς σκουπιδιών. Αυτή η εικόνα δυστυχώς επαναλαμβάνεται σε κάθε γειτονιά της πόλης από την Τούμπα μέχρι τους Λαχανόκηπους, με μικρές τοπικές εξαιρέσεις.
Η γνώμη όλων μετράει σε μια πόλη. Μια πόλη είναι αποτέλεσμα συντονισμένων αποφάσεων που έχουν ληφθεί από προτάσεις πολιτών και δεν προέρχονται από κεντρικές αποφάσεις, για όλα αυτά τα μικρά καθημερινά που τελικά γίνονται μεγάλα και πολύπλοκα σε μια μεγάλη πόλη.

Ο Σπύρος Πέγκας μπροστά,  είναι ο άνθρωπος που μπορεί να βγάλει  ξανά την πόλη προς τα έξω.

Το πρόγραμμα της «Θεσσαλονίκης για όλους» καλύπτει όλα τα μικρά και μεγάλα θέματα και προβλήματα της πόλης. Θέλω να βοηθήσω για  να πραγματοποιηθεί το όραμα και οι στόχοι για μια «Θεσσαλονίκη για όλους».

Στις 8 Οκτωβρίου ζητώ την στήριξή σας για μια δυναμική πενταετία, για μια Θεσσαλονίκη με νέα ματιά, για μια «Θεσσαλονίκη για όλους».

SHARE THIS: