Υποψήφιοι

Μπομπορίδου, Αναστασία (Νάνσυ)

Φαρμακοποιός, συνιδιοκτήτρια «Το φαρμακείο στη Μητρόπολη»
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονικη. Τελείωσα τα εκπαιδευτήρια Κοραή και τηΓερμανική Σχολή Θεσσαλονικης (ΓΣΘ). Πτυχιούχος του ΑΠΘ του Tμήματος Φαρμακευτικής, Πανελληνιονίκης με την ομάδα μπάσκετ της ΓΣΘ και μέλος της χρυσής ομάδας μπάσκετ του Απόλλωνα Καλαμαριάς. Αγαπώ και εμπνέομαι από την τέχνη και τον πολιτισμο σε όλες τις εκφάνσεις τους. Δημιούργησα ένα πρωτοπόρο φαρμακειο με επίκεντρο την εξυπηρετηση του ασθενους-πελάτη οριοθετώντας την πρωτοβάθμια φροντίδα σε ανθρώπινο πλαίσιο, βραβευμένη από τους ‘Γιατρούς του Κόσμου’ για την προσφορά μου. Το φαρμακείο και η ζωή μου ολόκληρη περιστρέφονται γύρω από την πόλη που αγαπώ και μέσα της αναπνέω. Έχω δυο παιδιά, την Ελενη 25 ετών, μεταπτυχιακή φοιτήτρια του ΕΚΠΑ στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών και τον Γιώργο 18 ετών φοιτητή στο Τμήμα Πολιτικών επιστημών του ΑΠΘ.
Ποδηλάτισσα πάνω από 30 χρόνια απολαμβάνω το παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονικης και ονειρεύομαι την επέκταση του μέχρι την Περαία, ακόμη και την πιθανότητα να κολυμπάμε στο κέντρο της πόλης.
Γνωρίζω τον Σπύρο Πέγκα από τα σχολικά μας χρόνια κι εκτιμώ αφάνταστα το ήθος του, την παιδεία του, την αφοσίωσή του στην ανάδειξη της πόλης ως κορυφαίο τουριστικό προορισμό, την άριστη γνώση και εμπειρία του στα δημοτικά δρώμενα, τη διαλλακτικότητα και τον πολιτικό του πολιτισμό.
Για μια Θεσσαλονικη πράσινη, ανθρώπινη, φιλική, καθαρή με πάρκα και γειτονιές απάγκια στο άγχος και την επίπονη καθημερινότητα. Για μια Θεσσαλονίκη του πολιτισμού και της τεχνολογίας, σταυροδρομι των Βαλκανίων. Για μια Θεσσαλονικη των νέων ανθρώπων που θα τους κρατάει στους κόλπους της, να σταματήσει η εξωτερική και εσωτερική μετανάστευση που τόσο μας πληγώνει. Για μια Θεσσαλονικη της αλληλεγγύης, της συντροφικότητας, της πρωτοπορίας. Για μια Θεσσαλονίκη ανοικτή, ανεκτική, πολυπολιτισμική με σεβασμό στην ιστορία της και στους λαούς που την ανέδειξαν στο πέρασμα των χρόνων. Για μια Θεσσαλονικη των ανθρώπων και όχι των αριθμών, πρωτεύουσα στις καρδιές μας και όχι συμπρωτεύουσα στα λόγια.

SHARE THIS: