Υποψήφιοι

Παπαστεργίου, Κωνσταντίνος

Δικηγόρος

Είμαι δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, διαμεσολαβητής και managing partner του γραφείου Papastergiou & Partners. Αποφοίτησα από το Α.Π.Θ., από όπου έλαβα μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στο Ποινικό Δίκαιο. Έχω πραγματοποιήσει άσκηση στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης και έχω απασχοληθεί ως σύμβουλος στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδος στον ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. 

Μεγάλη μου αγάπη είναι ο αθλητισμός. Έχω εξασκήσει τρία αθλήματα, καλαθοσφαίριση, ποδόσφαιρο και πυγμαχία, ενώ ως δικηγόρος έχω εκπροσωπήσει Έλληνες και ξένους αθλητές και Ολυμπιονίκες και έχω γνωμοδοτήσει σε έρευνες της ΕΕ ως ειδικός του αθλητικού δικαίου της χώρας μας. Είμαι ο μοναδικός μέχρι σήμερα agent στην Ελλάδα με άδεια από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Volleyball. 

Κατά την εμπειρία μου στο εξωτερικό είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω πώς οι σύγχρονες πόλεις «μετασχηματίζονται» για να συμβαδίζουν με τις καταιγιστικές εξελίξεις. Από την άλλη, βιώνοντας την πόλη μας ως κάτοικος της Τούμπας και εργαζόμενος στο κέντρο εδώ και 20 χρόνια, σπάνια έχω αντισταθεί στη σκέψη ότι μία πιο εξωστρεφής, δημιουργική και γενναία πολιτική θα ξεδίπλωνε δυνατότητες που θα μας άφηναν έκπληκτους. 

Η ευκαιρία που δίνει η υποψηφιότητα του Σπύρου Πέγκα για την επιστροφή της πόλης μας σε προοδευτική τροχιά δε μου άφησε περιθώρια για δεύτερες σκέψεις. Έθεσα υποψηφιότητα μαζί του για συνδράμω όπως μπορώ ώστε η Θεσσαλονίκη να γίνει η πόλη που θέλουμε.

SHARE THIS: