Υποψήφιοι

Πασιά, Καλλιόπη

Νομικός, Συγγραφέας & Κοινωνική Επιχειρηματίας

Η Καλλιόπη Πασιά γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976. Τα τελευταία 30 χρόνια ζει κι εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Απόφοιτος Νομικής (ΑΠΘ) – Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια, επί σειρά ετών μάχιμη δικηγόρος, με επιπλέον σπουδές στη Διαχείριση Κρίσεων και στη Διαπραγμάτευση. Απόφοιτος Μεταπτυχιακού Τμήματος Δημιουργικής Γραφής (Πανεπιστήμιο Δυτ. Μακεδονίας), Μεταπτυχιακή Φοιτήτρια Πολιτικής Επικοινωνίας, Τμήμα Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ (Α.Π.Θ), με επιπλέον σπουδές στην Επικοινωνία και τον Πολιτισμό.

Εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα, σε θέσεις Διοίκησης, Οργάνωσης και Επικοινωνίας και ως Υπεύθυνη Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Υπήρξε Επιστημονική Συντονίστρια Εκπαιδευτικών Δράσεων σε Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας Καταστημάτων Κράτησης, Ιδρυτικό μέλος της «Apicco Community» – συμμετέχοντας στην κοινωνική επανένταξη ευάλωτων ομάδων μέσω της τέχνης και Ιδρυτικό μέλος και Γραμματέας του Φιλανθρωπικού Σωματείου «Νέα Ελπίδα Θεσσαλονίκης». Ως ιδρυτικό μέλος – υπεύθυνη εκδοτικού τμήματος της «ΤΡΙ.ΕΝΑ πολιτισμού», επιμελείται την οργάνωση κι εκτέλεση καλλιτεχνικών Project, την έκδοση λογοτεχνικών έργων και συντονίζει εργαστήρια δημιουργικής γραφής. Έχει διακριθεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς, συμμετέχει σε συλλογικά έργα, και έχει προσωπικά εκδώσει τρία βιβλία.

Αγαπά τον άνθρωπο, την τέχνη και τον πολιτισμό, να ζει, να ονειρεύεται, να δημιουργεί και να αγωνίζεται για τα πιστεύω της. Συμμετέχει ενεργά για να επιβεβαιώσει, πρώτα στον εαυτό της και μετά στους άλλους, ότι υπάρχει ακόμη ελπίδα να αλλάξουμε όσα δεν μας αρέσουν.

SHARE THIS: