Υποψήφιοι

Σιάπκαρη, Παναγιώτα

 MA στις Διεθνείς Σχέσεις

Γεννημένη στη Θεσσαλονίκη το 1992 και το μεγαλύτερο τέκνο πολύτεκνης οικογένειας. Το 2018 αποφοίτησα από το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, παρακολουθώντας πλήθος συνεδρίων καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών μου, και συνεχίζοντας με το Μεταπτυχιακό του τμήματος και εξειδικεύοντας τις γνώσεις μου στην κατεύθυνση των Στρατηγικών Σπουδών και της Διεθνούς Πολιτικής. Λόγω των ερεθισμάτων από μικρό παιδί, το θέμα της διπλωματικής μου εργασίας είχε να κάνει με τη Διαχείριση του εναέριου χώρου σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, με επιβλέποντα Καθηγητή τον αείμνηστο κ. Ηλία Κουσκουβέλη. Ακόμα, παρακολούθησα το πρόγραμμα του ΕΚΠΑ για την Ελληνική Στρατιωτική Ιστορία.

Από τα 19 μου χρόνια εργάζομαι στον ιδιωτικό τομέα σε θέσεις γραφείου διαφόρων εταιρειών της πόλης της Θεσσαλονίκης, με κυριότερες την Δ.Ε.Θ.-Helexpo Α.Ε όπου ξεκίνησα όντας φοιτήτρια του προπτυχιακού κάνοντας την πρακτική μου στη Διεύθυνση Συνεδρίων και συνέχισα εθελοντικά σε περιόδους εκθέσεων ως βοηθητικό προσωπικό στην ίδια Διεύθυνση, και το Εφετείο Θεσσαλονίκης όπου ήμουν με μονοετή σύμβαση μετά από το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για πτυχιούχους ανέργους στο πολιτικό τμήμα και το γραφείο της Προέδρου του Δικαστικού Μεγάρου ενόψει Covid-19.

Oλοκλήρωσα επιτυχώς την παρακολούθηση του προγράμματος του ΕΠΠΑΙΚ της ΑΣΠΑΙΤΕ για την παιδαγωγική επάρκεια. Σκοπός μου είναι, εκτός από το ενδιαφέρον μου σε ζητήματα διεθνών σχέσεων, ασφαλείας, εξωτερικής πολιτικής, και εθνικής αμύνης, να ευαισθητοποιήσω τα νέα παιδιά σε σημαντικά θέματα, όπως η μετανάστευση, η κοινωνική αλληλεγγύη, η ασφάλεια, ο εκφοβισμός, η ισότητα, κλπ.. Επιπροσθέτως, παρακολούθησα το 9μηνο σεμινάριο του Πανεπιστημίου Αιγαίου με θέμα την Παιδαγωγική, έχω πιστοποιηθεί ως GDPRSpecialistandDPO, και πρόσφατα ολοκλήρωσα το πρόγραμμα του ΙΑΝΑΠ για τη Σχεδίαση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.

Τέλος, έχω πραγματοποιήσει πρακτική άσκηση στο Ελληνικό Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας (ΕΙΠΔ), αρθρογραφώντας στην ιστοσελίδα του Ινστιτούτου και ερευνώντας πολιτιστικά ζητήματα μεταξύ Αυστρίας και Ελλάδας. Επιπλέον, έχω πραγματοποιήσει πρακτική άσκηση και στην έδρα UNESCOΔιαπολιτισμικής Πολιτικής για μια Δραστήρια και Αλληλέγγυα Ιθαγένειατου Πανεπιστημίου Μακεδονίας, η οποία ολοκληρώθηκε με την παρουσίασή μου με θέμα «Θρησκεία, θρησκευτικές μειονότητες, και διακρίσεις» στο πλαίσιο του Σεμιναρίου 20 ωρών που οργάνωσε η έδρα «Απαγόρευση των Διακρίσεων με έμφαση στην Πολυπολιτισμική πολυμορφία».

Γιατί αποφάσισα να κατέβω σε αυτές τις Δημοτικές εκλογές στο Ε΄ Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Θεσσαλονίκης; Θέλω μια Θεσσαλονίκη δυνατή, να διεκδικεί και να κερδίζει όσα της αναλογούν. Αυτός που ζει και βιώνει τα καθημερινά προβλήματα της πόλης, είναι και αυτός που μπορεί να βρει τη λύση για αυτά. Θέλω ένα καλύτερο σήμερα και ένα ακόμα καλύτερο αύριο, χωρίς να μένουμε απλοί θεατές!!

SHARE THIS: