Είναι ευθύνη όλων μας να γίνουμε μέρος αυτής της αλλαγής στην πόλη μας!

Διακοσμητικές γραμμές

Ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Θεσσαλονίκη για Όλους» και υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Σπύρος Πέγκας, σε συνέχεια των επαφών του με ανθρώπους της πόλης, πραγματοποίησε συνάντηση με νέες και νέους που ζουν και δραστηριοποιούνται στη Θεσσαλονίκη.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι προοπτικές που προσφέρει η Θεσσαλονίκη για επαγγελματική δραστηριότητα σήμερα, ο ρόλος που μπορούν να διαδραματίσουν οι νέοι άνθρωποι που βρίσκονται στην «πρώτη γραμμή» της τοπικής οικονομίας και οι συνέργειες που απαιτείται να ωριμάσουν με τη στήριξη του δήμου, προκειμένου να αλλάξει ριζικά η εικόνα της πόλης και να αποτελέσει κέντρο νεανικής επιχειρηματικότητας και καινοτομίας.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σπύρος Πέγκας αναφέρθηκε αρχικά στο δυστύχημα των Τεμπών και την άδικη απώλεια τόσων ανθρώπων, καθώς και στη δικαιολογημένη οργή και θλίψη που προκάλεσε αυτό το πολύνεκρο δυστύχημα.

Ακόμα, επισήμανε την ανάγκη μιας ανθρωποκεντρικής και νηφάλιας τοπικής αυτοδιοίκησης, που θα αφουγκράζεται τις ανάγκες και τις επιθυμίες του δημότη και μαζί του θα συν-δημιουργεί τη δημιουργική ατζέντα της πόλης. «Η τοπική αυτοδιοίκηση αποτελεί εξ ορισμού τον θεσμό που είναι ο πλησιέστερος στην καθημερινότητα του δημότη και οφείλει να βρίσκεται δίπλα στις καθημερινές ανάγκες του», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Οι νέοι, οι άνθρωποι της δημιουργικής κοινότητας της Θεσσαλονίκης, της γνώσης, της νέας επιχειρηματικότητας και του αθλητισμού οφείλουν από την πλευρά τους να συμβάλουν ενεργά στο αύριο της πόλης. Οι αλλαγές και οι ανατροπές είναι εφικτές, όταν υπάρχει σχέδιο και όταν το σχέδιο αυτό μετουσιώνεται σε πράξη. Ήρθε η ώρα η Θεσσαλονίκη να αφήσει πίσω της την καθυστέρηση. Ευκαιρία για δυναμική πορεία στον 21ο αιώνα οι επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Είναι ευθύνη όλων μας να γίνουμε μέρος αυτής της αλλαγής στην πόλη μας!», ανέφερε ο κ. Πέγκας.

Στη διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκε το δημιουργικό του λογότυπου που αποτυπώνει τη φυσιογνωμία της δημοτικής κίνησης «Θεσσαλονίκη για Όλους» και θα σηματοδοτεί τις εμφανίσεις και τις δράσεις της.

Spread the love!