Σπ. Πέγκας: Υποκριτικές οι δηλώσεις του κ. Ζέρβα για μείωση των εκπομπών CO2 , το μόνο που μείωσε μέχρι σήμερα είναι ο αριθμός των δέντρων

Διακοσμητικές γραμμές

«Αφού κατακρεούργησε μεγάλα και υγιή δέντρα, αφού συνέχισε τις κλαδεύσεις επί μήνες σε εντελώς ακατάλληλη εποχή, τώρα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης προσπαθεί να εμφανιστεί ότι νοιάζεται για το περιβάλλον και το κλίμα. 

Ενάμισι χρόνο μετά την ένταξη της Θεσσαλονίκης στην Ευρωπαϊκή Αποστολή «Κλιματικά Ουδέτερες και Έξυπνες Πόλεις» έως το 2030, ο κ. Ζέρβας παρουσίασε το Κλιματικό Σύμφωνο με τη δέσμευση για μείωση των εκπομπών κατά 80% έως το 2030! Το μόνο που μειώνει συστηματικά ο κ. Ζέρβας είναι τον αριθμό των δέντρων, που απορροφούν τα αέρια του θερμοκηπίου. Αλλά προφανώς είναι εύκολο να δίνεις υποσχέσεις για τεράστια μείωση των εκπομπών CO2 όταν ξέρεις ότι δεν θα είσαι εκεί την επόμενη ημέρα για να τις τηρήσεις.

Κατανοούμε την ανάγκη του κ. Ζερβά να εμφανίσει λίγο πριν τις εκλογές, κάποιο, οποιοδήποτε έργο, ίσως όμως του διαφεύγει μια όχι και τόσο μικρή λεπτομέρεια: μέχρι να κατατεθεί στην Κομισιόν και να εγκριθεί, το Κλιματικό Σύμφωνο δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια διακήρυξη καλών προθέσεων και ευσεβών πόθων.

Υποτιμά τη νοημοσύνη μας ο κ. Δήμαρχος, όταν λέει ότι “με το Κλιματικό Σύμφωνο η Θεσσαλονίκη κάνει ένα μεγάλο άλμα”, όταν επί του παρόντος αυτό το κείμενο αποτελεί ένα σχέδιο επί χάρτου, για το οποίο μάλιστα δεν έκανε τον κόπο να ζητήσει τη γνώμη της κοινωνίας των πολιτών.

Είναι τουλάχιστον υποκριτικό ο κ. Ζέρβας να δεσμεύεται στις Βρυξέλλες για αντιμετώπιση του φαινομένου της θερμικής νησίδας, και προστασία της βιοποικιλότητας, όταν λίγους μήνες πριν έκανε ακριβώς το αντίθετο.

Σε δήλωση του ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σπύρος Πέγκας αναφέρει: “Όπως διαπιστώσαμε με τον πιο επώδυνο τρόπο φέτος, με τις φονικές πυρκαγιές και πλημμύρες, η Κλιματική Κρίση είναι ήδη εδώ. Παρήλθε ο καιρός των διαπιστώσεων και των σχεδίων επί χάρτου. Η πόλη χρειάζεται να θωρακιστεί άμεσα απέναντι στις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης και να αναλάβει δράση για να μειώσει το ανθρακικό της αποτύπωμα, με στόχο να πετύχει την κλιματική ουδετερότητα το συντομότερο δυνατόν.

Εμείς δεσμευόμαστε ως δημοτική αρχή για την ενσωμάτωση «πράσινων» πολιτικών σε όλες τις αποφάσεις για έργα υποδομής. Με ένα εκτεταμένο πρόγραμμα δενδροφυτεύσεων στους δρόμους, στις πλατείες, στα πάρκα και τις γειτονιές της πόλης θα δημιουργήσουμε έναν πράσινο θόλο προστασίας απέναντι στα αέρια που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Σε λίγες εβδομάδες η Θεσσαλονίκη πράγματι θα κάνει ένα άλμα. Ένα άλμα σε ένα μέλλον πράσινο και βιώσιμο, με μια δημοτική αρχή που θα σέβεται τους πολίτες και το περιβάλλον της Θεσσαλονίκης”».

 

Με την παράκληση να δημοσιευθεί

 

«Θεσσαλονίκη Για Όλους»
Η δημοτική κίνηση «Θεσσαλονίκη Για Όλους» με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Σπύρο Πέγκα διεκδικεί την υποστήριξη των δημοτών της Θεσσαλονίκης στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης και 15ης Οκτωβρίου 2023. Συγκροτήθηκε μέσα από την ανάγκη για δημιουργία μιας συμπεριληπτικής, αξιοβίωτης, σύγχρονης και φιλόξενης πόλης, που θα αποτελεί κόμβο καινοτομίας και αειφορίας.

Περισσότερες πληροφορίες:
Τ: 2310277081 Ε: thessalonikigiaolous@gmail.com

Spread the love!