Σπύρος Πέγκας: Αυτό είναι το πρόγραμμα για μία «Θεσσαλονίκη Για Όλους» – Πότε παρουσιάζεται

Διακοσμητικές γραμμές

Στην επικαιροποίηση του προγράμματός της, το οποίο θα τεθεί σε εφαρμογή αμέσως μετά την εκλογή του υποψήφιου δημάρχου Σπύρου Πέγκα, προχωρά η δημοτική κίνηση «Θεσσαλονίκη Για Όλους».

Οι προγραμματικές θέσεις της δημοτικής κίνησης «Θεσσαλονίκη Για Όλους» προέκυψαν μετά από συζητήσεις στελεχών της με τις παρατάξεις «Οικολογία Αλληλεγγύη» και «Ώρα Θεσσαλονίκης», με τις οποίες έχει συμπράξει, καθώς και με ανθρώπους της κοινωνίας των πολιτών, προκειμένου η Θεσσαλονίκη να γίνει μία πόλη σύγχρονη, «πράσινη» και ανοικτή.

Το ήδη υπάρχον πρόγραμμα εμπλουτίστηκε με νέες προτάσεις στους τέσσερις κεντρικούς άξονές του, ενώ έγινε προσθήκη επιπλέον κεφαλαίων που αφορούν στα παιδιά και στους νέους, στον αθλητισμό και στη δημοτική αστυνομία.

Το πρόγραμμα της δημοτικής κίνησης «Θεσσαλονίκη Για Όλους» αναπτύσσεται σε τέσσερις κεντρικούς άξονες. Συγκεκριμένα: Αστικό Περιβάλλον και Κλιματική Κρίση, Κοινωνικές Πολιτικές και Υγεία, Βιωσιμότητα και εξωστρέφεια, Θεσμική θωράκιση.

Στο επίκεντρο του προγραμματικού κειμένου βρίσκεται η καθημερινότητα των δημοτών και οι λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Παράλληλα, σκιαγραφείται και ένα όραμα μιας νέας αστικής καθημερινότητας, μιας βιώσιμης ανάπτυξης και εξωστρέφειας, μιας δυναμικής επανατοποθέτησης της Θεσσαλονίκης στον παγκόσμιο χάρτη.

Οι κεντρικοί άξονες περιέχουν συνολικά 24 ενότητες, μέσα από τις οποίες ξετυλίγεται το όραμα για μία «Θεσσαλονίκη Για Όλους».

Οι ενότητες:

-Δόμηση / Λειτουργία της πόλης

-Ατμοσφαιρική ρύπανση

-Συγκοινωνιακό / Κυκλοφοριακό

-Ενέργεια / Κλιματική κρίση

-Πράσινοι χώροι

-Σχολεία

-Καθαριότητα / Ανακύκλωση / Απόβλητα

-Ύδρευση / Αποχέτευση

-Συντονισμός για το περιβάλλον

-Για τον Θερμαϊκό και το λιμάνι

-Ανθεκτικότητα

-Στέγη

-Κοινωνική Πολιτική

-Παιδιά / Νέοι

-Αντιμετώπιση της Βίας

-Για τα ζώα

-Υγεία

-Βιώσιμη Ανάπτυξη

-Τουρισμός

-Πολιτισμός

-Αθλητισμός

-Ηλεκτρονική διακυβέρνηση / Έξυπνη πόλη

-Δημοκρατία, συμμετοχή των πολιτών

-Θεσμικές αλλαγές.

Σε δήλωσή του ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σπύρος Πέγκας αναφέρει τα εξής: «Η ευρεία σύγκλιση αυτοδιοικητικών και κοινωνικών δυνάμεων που πετύχαμε και το κοινό πρόγραμμα που επεξεργαστήκαμε συστηματικά με τους εταίρους μας, αποτελούν μια εγγυητική βάση, ένα ελπιδοφόρο μήνυμα ότι σ’ αυτή την πόλη υπάρχουν δυνάμεις που γνωρίζουν πώς να φτιάχνουν ισχυρές κοινωνικές συμμαχίες και που νοιάζονται ειλικρινά την πόλη και τους ανθρώπους της. Θα αγωνιστούμε με σχέδιο και όραμα, με συνέργειες και διάλογο, με διαφάνεια και λογοδοσία για μια Θεσσαλονίκη βιώσιμα αναπτυγμένη, αειφόρα ελκυστική για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της, πράσινη, προσβάσιμη και συμπεριληπτική, πολυπολιτισμική, αλληλέγγυα, μια “Θεσσαλονίκη Για Όλους”».

Δείτε το πρόγραμμα παρακάτω:

Spread the love!