Σπύρος Πέγκας: Η ανυπαρξία έργου της διοίκησης Ζερβά είναι τόσο εύγλωττη, που όλοι ξέρουν την απάντηση στο ερώτημα “τι έκανε ο Ζέρβας;”- Απολύτως τίποτα

Διακοσμητικές γραμμές

Με αφορμή τον απολογισμό έργου που δημοσιοποίησε σήμερα ο απερχόμενος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, η "Θεσσαλονίκη για Όλους" σχολιάζει τα εξής:
«Μετά από τέσσερα χρόνια απραξίας, ο απερχόμενος δήμαρχος Θεσσαλονίκης αισθάνθηκε την ανάγκη να απολογηθεί στους πολίτες για την ανυπαρξία έργου και να απαντήσει στο ερώτημα που διατυπώνουν οι πολίτες:
«Και τι έκανε 4 χρόνια ο Ζέρβας;».
Στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για απολογισμό έργου -ποιου έργου, άλλωστε; Πρόκειται για μια λίστα έργων που ΘΑ γίνουν, κάποτε, σε ένα απροσδιόριστο μέλλον. Πολλά “θα”, αλλά κανένα ολοκληρωμένο έργο. Χωρίς αιδώ παρουσιάζει ως εμβληματικές παρεμβάσεις έργα που ακόμα είναι στο επίπεδο των ιδεών (όπως η ανάπλαση του άξονα της Αριστοτέλους), σχέδια επί χάρτου (όπως η διάνοιξη της Ψελλού και το ντεκ της παλιάς παραλίας), έργα που παρέλαβε από την προηγούμενη διοίκηση αλλά δεν τα προχώρησε (όπως οι Στάβλοι Παπάφη και το Πάρκο για όλους), έργα που δεν είναι αρμοδιότητας του δήμου, ή παρεμβάσεις που ήταν σε εξέλιξη για πολλά χρόνια και πλέον έφτασε το πλήρωμα του χρόνου για να υλοποιηθούν (όπως η έγκριση του Γενικού Πολεοδομικού).
Στον δήθεν απολογισμό έργου ο κ. Ζέρβας περιλαμβάνει έργα όπως την επαναλειτουργία του άνθινου ρολογιού στην πλατεία Αριστοτέλους (!), αλλά και τον διαδραστικό χάρτη των “δήθεν” έργων του, διακρίσεις που διεκδικεί και τίτλους αμφιβόλου αξίας για την πόλη.
Αν ο σκοπός του ήταν να γεμίσει τις σελίδες του κάτισχνου απολογισμού του θα μπορούσε να συμπεριλάβει και τα έργα που είχε δρομολογήσει η προηγούμενη διοίκηση και ο ίδιος ακύρωσε. Όπως για παράδειγμα η ανάπλαση της πλατείας Ελευθερίας από πάρκινγκ σε πάρκο μνήμης και πρασίνου. Όπως η πεζοδρόμηση της Αγίας Σοφίας. Όπως η μη εφαρμογή του δημοσιευμένου σε ΦΕΚ ωραρίου φορτοεκφορτώσεων.
Σε δήλωση του ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σπύρος Πέγκας, επισημαίνει:
“Η ανυπαρξία έργου της διοίκησης Ζερβά είναι τόσο εύγλωττη, που όλοι ξέρουν την απάντηση στο ερώτημα “τι έκανε ο Ζέρβας;”. Απολύτως τίποτα.  Οι πολίτες μετρούν αντίστροφα για να βάλουν τέλος στην πιο αποτυχημένη διοίκηση των τελευταίων δεκαετιών. Εμείς έχουμε όραμα, έχουμε σχέδιο, και με την εμπιστοσύνη των πολιτών θα το κάνουμε πράξη. Μαζί με τους πολίτες θα αλλάξουμε σελίδα στον δήμο Θεσσαλονίκης».

Με την παράκληση να δημοσιευθεί

«Θεσσαλονίκη Για Όλους»
Η δημοτική κίνηση «Θεσσαλονίκη Για Όλους» με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Σπύρο Πέγκα διεκδικεί την υποστήριξη των δημοτών της Θεσσαλονίκης στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης και 15ης Οκτωβρίου 2023. Συγκροτήθηκε μέσα από την ανάγκη για δημιουργία μιας συμπεριληπτικής, αξιοβίωτης, σύγχρονης και φιλόξενης πόλης, που θα αποτελεί κόμβο καινοτομίας και αειφορίας. Το εκλογικό κέντρο του υποψηφίου δημάρχου Θεσσαλονίκης Σπύρου Πέγκα βρίσκεται στην οδό Τσιμισκή 126, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Είναι προσβάσιμο για τα άτομα με κινητική αναπηρία και στην είσοδο υπάρχει ειδική πινακίδα με γραφή braille για τα άτομα με οπτική αναπηρία, έτσι ώστε να έχουν ισότιμη πρόσβαση όλες και όλοι.
Περισσότερες πληροφορίες:
Τ: 2310277081 Ε: thessalonikigiaolous@gmail.com

Spread the love!