Σπύρος Πέγκας: Απαιτούνται σταθερά και σχεδιασμένα βήματα για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της καθαριότητας

Διακοσμητικές γραμμές

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης και επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Θεσσαλονίκη Για Όλους», Σπύρος Πεγκας, συναντήθηκε με το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Κατά τη συζήτηση που είχε μαζί τους, εργαζόμενοι στον τομέα της καθαριότητας, δήλωσαν στον Σπύρο Πέγκα ότι το σύστημά της είναι διαλυμένο και πρόσθεσαν ότι δεν υπάρχει φροντίδα και επάρκεια σε εξοπλισμό και επομένως, δεν μπορούν να είναι αποτελεσματικοί στο επίπεδο που θα ήθελαν. Επιπλέον, τα χρέη που δημιούργησε η παρούσα διοίκηση με την αγορά των άχρηστων λεωφορείων από τη Λειψία δυσκολεύουν σε μεγάλο βαθμό τις επισκευές των οχημάτων και μηχανημάτων καθαριότητας, με αποτέλεσμα να λειτουργεί μόνον ένα μέρος της δυναμικότητάς τους.

Σε δήλωσή του ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σπύρος Πέγκας ανέφερε: «Συναντήθηκα με τον Σύλλογο Εργαζομένων του Δήμου Θεσσαλονίκης και η συζήτηση επικεντρώθηκε στο ζήτημα της καθαριότητας, το οποίο βρίσκεται πρώτο στη λίστα με τα προβλήματα της πόλης και φέρει την υπογραφή του κ. Ζέρβα και της ανικανότητας της διοίκησής του. Η καθαριότητα δεν είναι πρόβλημα που αντιμετωπίζεται εύκολα. Αντίθετα, απαιτείται ένα οργανωμένο σχέδιο, συνεχή επιμελητεία και σωστή αξιολόγηση των εργαζομένων πέρα από κομματικές ή άλλες προτιμήσεις. Απαιτούνται σταθερά και σχεδιασμένα βήματα. Στις πρώτες 100 μέρες θα συμμαζέψουμε την πόλη, θα αναδιοργανώσουμε τις υπηρεσίες, θα μαζέψουμε τα ογκώδη και θα πλύνουμε στην κυριολεξία ολόκληρη την πόλη. Στη συνέχεια μέσα από ένα ολοκληρωμένο σχεδιασμό θα προχωρήσουμε στην ενίσχυση του στόλου, των οχημάτων και των υποδομών του δήμου και μέσα από μια μεγάλη κοινωνική συμμαχία, που θα χτίσουμε θα αλλάξουμε την εικόνα της πόλης. Θα ακολουθήσει ο μακροπρόθεσμος σχεδιασμός με μαζική υπογειοποίηση κάδων, με το νέο, ανανεωμένο στόλο οχημάτων και τη συνεχή φροντίδα και επιμελητεία, ώστε η Θεσσαλονίκη να είναι μια σύγχρονη, καθαρή ευρωπαϊκή πόλη. Έχουμε σχέδιο και έχουμε αποδείξει και στο παρελθόν, οι συνεργάτες μου και εγώ, ότι είμαστε έμπειροι και αποτελεσματικοί».

Στη συνάντηση του υποψηφίου δημάρχου Σπύρου Πέγκα με μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Θεσσαλονίκης συμμετείχαν υποψήφιοι και στελέχη της δημοτικής κίνησης «Θεσσαλονίκη Για Όλους» καθώς και ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

 

Με την παράκληση να δημοσιευθεί

 

«Θεσσαλονίκη Για Όλους»
Η δημοτική κίνηση «Θεσσαλονίκη Για Όλους» με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Σπύρο Πέγκα διεκδικεί την υποστήριξη των δημοτών της Θεσσαλονίκης στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης και 15ης Οκτωβρίου 2023. Συγκροτήθηκε μέσα από την ανάγκη για δημιουργία μιας συμπεριληπτικής, αξιοβίωτης, σύγχρονης και φιλόξενης πόλης, που θα αποτελεί κόμβο καινοτομίας και αειφορίας. Το εκλογικό κέντρο του υποψηφίου δημάρχου Θεσσαλονίκης Σπύρου Πέγκα βρίσκεται στην οδό Τσιμισκή 126, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Είναι προσβάσιμο για τα άτομα με κινητική αναπηρία και στην είσοδο υπάρχει ειδική πινακίδα με γραφή braille για τα άτομα με οπτική αναπηρία, έτσι ώστε να έχουν ισότιμη πρόσβαση όλες και όλοι.

Περισσότερες πληροφορίες:
Τ: 2310277081 Ε: thessalonikigiaolous@gmail.com

Spread the love!