Σπύρος Πέγκας: Ας αποδεχθεί επιτέλους ο κ. Ζέρβας την αποτυχία του στη διοίκηση της πόλης και ας αποχωρήσει

Διακοσμητικές γραμμές

Την παραίτηση του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Βρεφοκομείου «Άγιος Στυλιανός», Θεόφιλου Πατέλη, σχολιάζει με ανακοίνωσή της η δημοτική κίνηση «Θεσσαλονίκη Για Όλους» και ο επικεφαλής της, υποψήφιος δήμαρχος Σπύρος Πέγκας.
Συγκεκριμένα, σημειώνονται τα εξής:

«Οι διαδοχικές παραιτήσεις μελών του Δ.Σ. του Δημοτικού Βρεφοκομείου «Άγιος Στυλιανός» τείνουν να πάρουν σωρευτικό χαρακτήρα. Η πιο πρόσφατη, αυτή του προέδρου του και στελέχους της διοίκησης του κ. Ζέρβα, συνοδεύτηκε από βαριές καταγγελίες περί εγκατάλειψης του Ιδρύματος από τον δήμαρχο και διοίκησή του.

Η ανύπαρκτη κοινωνική πολιτική του δημάρχου, που διαλύει τις κοινωνικές δομές, έχει λάβει τραγικές διαστάσεις και θέτει σε κίνδυνο όχι μόνο τη λειτουργία και την επάρκειά τους αλλά και την υγεία και την ασφάλεια των ωφελουμένων και στην περίπτωση του Βρεφοκομείου, μικρών και απροστάτευτων παιδιών.

Η υποστελέχωση και η υποχρηματοδότηση του Ιδρύματος, που καταγγέλλει ο παραιτηθείς πρόεδρος, δεύτερος κατά σειρά μετά τον κύριο Ζέρβα, οφείλουν να αντιμετωπιστούν επειγόντως, παράλληλα με τον θεσμικό εκσυγχρονισμό της λειτουργίας του Ιδρύματος, σύμφωνα με τα διεθνή και ευρωπαϊκά πρότυπα για την προστασία ανηλίκων.

Η διοίκηση του κ. Ζέρβα παρέλαβε 27 λειτουργούσες κοινωνικές δομές και δεν δημιούργησε τίποτε αξιόλογο. Τώρα θέτει σε κίνδυνο και τις υπάρχουσες. Ας αποδειχτεί επιτέλους την αποτυχία του στη διοίκηση της πόλης και ας αποχωρήσει, αντί να παρουσιάζει έναν εικονικό κόσμο επιτευγμάτων και διεκδικεί εκ νέου το δικαίωμα να βασανίζει την πόλη για άλλα πέντε χρόνια. Οι Θεσσαλονικείς δεν πρέπει να το επιτρέψουν.

Για εμάς προτεραιότητα έχουν η κοινωνική μέριμνα και η φροντίδα του δημότη».

Spread the love!