Σπύρος Πέγκας: Η κοινωνική πολιτική απουσιάζει από την ατζέντα της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης – Το παράδειγμα του ΚΔΑΠμεΑ

Διακοσμητικές γραμμές

Τις εγκαταστάσεις του ΚΔΑΠμεΑ του δήμου Θεσσαλονίκης, στην οδό Κωλέττη 50, επισκέφθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης και επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Θεσσαλονίκη Για Όλους», Σπύρος Πέγκας.

Ο Σπύρος Πέγκας συνομίλησε με τους εργαζόμενους αλλά και με οικογένειες ατόμων με αναπηρία που φιλοξενούνται στο ΚΔΑΠμεΑ του δήμου Θεσσαλονίκης. Στη συζήτηση αναφέρθηκαν και στην καταγγελία που έκανε το προηγούμενο διάστημα μητέρα παιδιού με αναπηρία, για τις συνθήκεςπου επικρατούν στο συγκεκριμένο ΚΔΑΠμεΑ.

Κατά την επίσκεψή του στη δομή, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σπύρος Πέγκας, διαπίστωσε ότι παρά τις προσπάθειες των εργαζομένων, είναι πρακτικά αδύνατη η ουσιαστική εφαρμογή προγραμμάτων απασχόλησης ατόμων με αναπηρία.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σπύρος Πέγκας έκανε την εξής δήλωση: «Επισκέφθηκα το μοναδικό ΚΔΑΠμεΑ του δήμου Θεσσαλονίκης και για άλλη μία φορά διαπίστωσα ότι από την ατζέντα του νυν δημάρχου απουσιάζει η κοινωνική πολιτική. Δεν υπάρχει καμία πολιτική βούληση για μια πολιτική φροντίδας απέναντι στους ευάλωτους συνδημότες μας. Οι εργαζόμενοι του ΚΔΑΠμεΑ προσπαθούν με όλες τους τις δυνάμεις να είναι αποδοτικοί, αλλά δυστυχώς είναι αδύνατη η ουσιαστική εφαρμογή προγραμμάτων δημιουργικής απασχόλησης ατόμων με αναπηρία στον συγκεκριμένο χώρο, με το περιορισμένο προσωπικό και απουσία κάθε σχεδιασμού πολιτικής απασχόλησης. Μετά από αξιολόγηση, ο χώρος κρίθηκε ακατάλληλος για να στεγάσει τη συγκεκριμένη δομή και μάλιστα προτάθηκε το κλείσιμό του. Η μετεγκατάσταση του ΚΔΑΠμεΑ θα είναι προτεραιότητά μας την επόμενη μέρα που θα βρεθούμε στο τιμόνι του δήμου».

Έπειτα, ακολούθησε συνάντηση με τη μητέρα του παιδιού με αναπηρία, η οποία αγωνίζεται να φέρει στην επικαιρότητα τα προβλήματα του δημοτικού ΚΔΑΠμεΑ. Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Σπύρος Πέγκας την ενημέρωσε για την παράλληλη επίσκεψή του σε ιδιωτικό ΚΔΑΠ, έτσι ώστε να έχει πλήρη εικόνα και μέτρο σύγκρισης, αναφέρθηκε στη ειλημμένη απόφασή του όχι μόνο για μεταστέγαση του δημοτικού ΚΔΑΠμεΑ αλλά και στη γενικότερη αναβάθμισή του, ενώ πρότεινε και συγκεκριμένους χώρους από τη λίστα των δημοτικών ακινήτων, ικανούς για τη μεταφορά της συγκεκριμένης δομής. 

Τέλος, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Σπύρος Πέγκας, αναφέρθηκε στο όραμά του για ένα πρότυπο χώρο- σχολείο ειδικής αγωγής και ένα ΚΔΑΠμεΑ που μπορεί να δημιουργηθεί στο χαρακτηρισμένο ως σχολικό χώρο του Ντεπώ, στην ανατολική πλευρά της πόλης. 

Στο ΚΔΑΠμεΑ του δήμου Θεσσαλονίκης και στη συνάντηση με τη μητέρα, τον υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Σπύρο Πέγκα, συνόδευε ο δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος με την κίνηση «Θεσσαλονίκη Για Όλους», Ανδρέας Κουράκης.

Spread the love!