Σπύρος Πέγκας: Οι νέοι υποστηρικτές της υποψηφιότητάς του για τον δήμο Θεσσαλονίκης

Διακοσμητικές γραμμές

Με ομάδα ενεργών πολιτών της Θεσσαλονίκης, που ενδιαφέρεται και ανησυχεί για το μέλλον της πόλης, συναντήθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Σπύρος Πέγκας, στο πλαίσιο των επαφών του, ενόψει των δημοτικών εκλογών του Οκτωβρίου.

Κατά τη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε ανταλλάχθηκαν απόψεις:

– Για την ανάγκη αντικατάστασης της βλαπτικής για τη Θεσσαλονίκη διοίκησης του δήμου. Για την ανάδειξη μιας νέας, δημοκρατικής και αποτελεσματικής διοίκησης, με επεξεργασμένο πρόγραμμα εξωστρέφειας, βιώσιμης ανάπτυξης, κοινωνικής μέριμνας και αλληλεγγύης. 

– Για ένα εγχείρημα συνέχειας αλλά και τομής σε σχέση με τη διοίκηση της «Πρωτοβουλίας» και του Γιάννη Μπουτάρη. Συνέχειας, ως προς την αντίληψη για ανοιχτή και πολυπολιτισμική Θεσσαλονίκη, και τομής, ως προς την ανάγκη για ανανεωμένο πρόγραμμα, πρόσωπα και ιδέες.

– Για μια συλλογική και ενωτική προσπάθεια που να προτάσσει το συμφέρον της κοινωνίας έναντι προσωπικών φιλοδοξιών και επιδιώξεων. Να εργαστεί συστηματικά και επίμονα για την πράσινη Θεσσαλονίκη, τον δημόσιο χώρο, τον πολιτισμό, την καθαριότητα, τη βιώσιμη κινητικότητα. 

– Για ένα εγχείρημα που, σεβόμενο τις πολιτικές δυνάμεις, να υπερβαίνει στενές κομματικές επιλογές και παρωχημένα χρίσματα και να ενθαρρύνει τη συμμετοχή των πολιτών στον σχεδιασμό των αποφάσεων.

– Για ένα παραγωγικό και λειτουργικό μοντέλο διοίκησης, που, αξιοποιώντας και τις νέες τεχνολογίες, να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις και στις ανάγκες των πολιτών. Ενώ, συγχρόνως, να νοιάζεται για το έμψυχο δυναμικό του δήμου και να συνεργάζεται στενά με τις υπηρεσίες, μακριά από ευνοιοκρατίες και διακρίσεις.

Τέλος, οι συμμετέχοντες στη συζήτηση κατέληξαν στο να προτείνουν στους Θεσσαλονικείς την υποστήριξη του συλλογικού εγχειρήματος της δημοτικής κίνησης «Θεσσαλονίκη Για Όλους» και της υποψηφιότητας του επικεφαλής της, Σπύρου Πέγκα, ως δημάρχου της πόλης.

Υπογραφές

  1. Αντωνούδης Απόστολός, πρ. δημοτικός σύμβουλος
  2. Γκουντάρας Θανάσης, δικηγόρος
  3. Γκουραμάνης Χρήστος, πολιτικός μηχανικός
  4. Δημητρακάς Παναγιώτης, επιχειρηματίας
  5. Ιορδανόπουλος Ελευθέριος, δημοσιογράφος, μουσικός
  6. Κουταλιανός Θέμης, γεωπόνος
  7. Νεράντζης Παύλος, δημοσιογράφος
  8. Παπαδόπουλος Παύλος, οικονομολόγος
  9. Τσουκαλάς Μενέλαος, λογιστής
  10. 10.Ψαρράς Θόδωρος, γραφικές τέχνες
Spread the love!