Σπύρος Πέγκας: «Ως δημοτική αρχή θα επιδιώξουμε να συνεργαστούμε με την ΕΣΗΕΜ-Θ»

Διακοσμητικές γραμμές

Συνάντηση αντιπροσωπείας της δημοτικής κίνησης «Θεσσαλονίκης για Όλους» με το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ

 

Σκοπός των ΜΜΕ είναι να ενημερώνουν όσο πιο σφαιρικά γίνεται και όχι να υποκύπτουν σε πιέσεις. Διότι μόνον έτσι γίνονται αξιόπιστα απέναντι στο κοινό τους.

 

Αυτό υπογραμμίστηκε μεταξύ άλλων κατά τη συνάντηση αντιπροσωπείας της δημοτικής κίνησης «Θεσσαλονίκη για Όλους» με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Σπύρο Πέγκα, με το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της Ένωσης.

 

Ο Σπύρος Πέγκας, αφού αναφέρθηκε στους βασικούς άξονες του προγράμματος του, τόνισε την αναγκαιότητα να υπάρχει διαφάνεια στη λειτουργία των Μέσων Ενημέρωσης, να στηριχθούν τα δικαιώματα όσων εργάζονται σε αυτά,  να εκσυγχρονιστούν τα δημοτικά Μέσα και να δοθεί έμφαση τόσο στην ενίσχυση του διαδικτυακού τους ειδησεογραφικού ιστότοπου όσο και στην επαναλειτουργία του εθελοντικού ραδιοφώνου που αποτελεί βήμα της κοινωνίας των πολιτών.

 

«Αποστολή του δήμου Θεσσαλονίκης και της ΕΣΗΕΜ-Θ είναι να υπηρετούν τους δημότες, τους πολίτες. Για τον λόγο αυτό, τασσόμαστε ανεπιφύλακτα υπέρ της ποιοτικής ενημέρωσης. Ως δημοτική αρχή θα επιδιώξουμε να συνεργαστούμε με την ΕΣΗΕΜ-Θ, στην προσπάθειά μας να οικοδομήσουμε μια σχέση εμπιστοσύνης και συνεργασίας με την κοινωνία των πολιτών. Και φυσικά θα φροντίσουμε να παράγουμε έργο και να δίνουμε θετικές ειδήσεις στους δημοσιογράφους», υπογράμμισε ο Σπύρος Πέγκας.

 

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΜ-Θ, Νίκος Καρράς επισήμανε τους συνεχείς αγώνες διεκδίκησης των δημοσιογράφων σε μια εποχή που ο Τύπος συρρικνώνεται ολοένα και περισσότερο με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ποιότητα της πληροφόρησης και συμφώνησε στην αναγκαιότητα να στηριχθεί η λειτουργία των τοπικών ΜΜΕ.

 

«Είναι υποχρέωσή μας έναντι της δημοκρατίας να ενισχύουμε το έργο που με συνείδηση του καθήκοντός τους επιτελούν οι δημοσιογράφοι σε τοπικό επίπεδο», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στη συζήτηση που ήταν ιδιαίτερα γόνιμη και παραγωγική τέθηκε το θέμα της αμεροληψίας και της ισότιμης  μεταχείρισης όλων των συνδυασμών από τα ΜΜΕ, καθότι, όπως επισημάνθηκε, η εμπορευματοποίηση της ενημέρωσης ιδιαίτερα στην προεκλογική περίοδο συχνά οδηγεί σε «ηχηρές» στρεβλώσεις.

 

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ δώρισε στον επικεφαλής της δημοτικής κίνησης, «Θεσσαλονίκη για Όλους» και υποψήφιο δήμαρχο, Σπύρο Πέγκα τον τιμητικό τόμο για τα 100 χρόνια από την ίδρυσή της.

 

Με την παράκληση να δημοσιευθεί

 

«Θεσσαλονίκη Για Όλους»
Η δημοτική κίνηση «Θεσσαλονίκη Για Όλους» με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Σπύρο Πέγκα διεκδικεί την υποστήριξη των δημοτών της Θεσσαλονίκης στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης και 15ης Οκτωβρίου 2023. Συγκροτήθηκε μέσα από την ανάγκη για δημιουργία μιας συμπεριληπτικής, αξιοβίωτης, σύγχρονης και φιλόξενης πόλης, που θα αποτελεί κόμβο καινοτομίας και αειφορίας. Το εκλογικό κέντρο του υποψηφίου δημάρχου Θεσσαλονίκης Σπύρου Πέγκα βρίσκεται στην οδό Τσιμισκή 126, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Είναι προσβάσιμο για τα άτομα με κινητική αναπηρία και στην είσοδο υπάρχει ειδική πινακίδα με γραφή braille για τα άτομα με οπτική αναπηρία, έτσι ώστε να έχουν ισότιμη πρόσβαση όλες και όλοι.

Περισσότερες πληροφορίες:
Τ: 2310277081 Ε: thessalonikigiaolous@gmail.com

Spread the love!