Σπύρος Πέγκας: Θα νικήσουμε γιατί μας ενδιαφέρει το μέλλον – Αυτοί είναι οι υποψήφιοι σύμβουλοι με τη «Θεσσαλονίκη Για Όλους»

Διακοσμητικές γραμμές

«Θα νικήσουμε, γιατί μας ενδιαφέρει το μέλλον της πόλης μας», διαμήνυσε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σπύρος Πέγκας, κατά την ομιλία του, στην εκδήλωση παρουσίασης των υποψήφιων συμβούλων της δημοτικής κίνησης «Θεσσαλονίκη Για Όλους», στον κατάμεστο πολυχώρο WE. «Είμαστε η δημιουργική δύναμη, η ήρεμη δύναμη, η δύναμη της αλλαγής και της προόδου, είμαστε η ελπίδα για τη Θεσσαλονίκη. Η πόλη μας χρειάζεται. Το μέλλον φωνάζει το όνομά μας, “Θεσσαλονίκη Για Όλους”», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Σπύρος Πέγκας.

Όπως είπε, η «Θεσσαλονίκη Για Όλους» είναι μια ομάδα που γεννήθηκε από την κοινωνία των πολιτών. Κατάφερε να ενώσει δυνάμεις με τον προγραμματικό της λόγο και υπόσχεται ρεαλιστικό έργο και μετουσίωση της εμπειρίας και της γνώσης σε πράξη, τόνισε ο Σπύρος Πέγκας. Πρόκειται για ένα ψηφοδέλτιο νίκης και συσπείρωσης δυνάμεων, το οποίο απαρτίζουν άτομα δραστήρια και επιτυχημένα η καθεμία και ο καθένας στον τομέα τους. Κοινός τους στόχος είναι η Θεσσαλονίκη να γίνει ξανά μία πόλη, σύγχρονη, συμπεριληπτική και πράσινη, μία πόλη στην οποία αξίζει να ζούμε

Συνολικά, 214 υποψήφιοι σύμβουλοι απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο νίκης και συσπείρωσης δυνάμεων της δημοτικής κίνησης «Θεσσαλονίκη Για Όλους». Από αυτούς, οι 108 είναι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι και οι 106 κοινοτικοί. Το ψηφοδέλτιο περιλαμβάνει σε αναλογία σχεδόν 50%-50% υποψήφιους με εμπειρία και υποψήφιους που μπαίνουν για πρώτη φορά στον αυτοδιοικητικό στίβο. Από το σύνολο των υποψηφίων συμβούλων, οι 88 είναι γυναίκες και οι 126 άνδρες.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε συνοπτικά στους στόχους και το ολιστικό πρόγραμμα της δημοτικής κίνησης «Θεσσαλονίκη Για Όλους» που περιλαμβάνει προτάσεις και για τις 24 συνοικίες της. «Στοχεύουμε σε μια πόλη που θα ενώνεται γύρω από ένα νέο αφήγημα αειφόρας, βιώσιμης ανάπτυξης», είπε. 

Μεταξύ άλλων επισήμανε ότι θα προχωρήσει στην κατάργηση του πάρκινγκ στην Πλατεία Ελευθερίας και στη μετατροπή της σε ένα πάρκο μνήμης για τους Εβραίους συμπολίτες μας, μια όαση πρασίνου για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης. Για την ανάπλαση της ΔΕΘ, επανέλαβε τη θέση της δημοτικής κίνησης για τη χωροθέτηση του εκθεσιακού κέντρου σε άλλη περιοχή, προσθέτοντας ότι «η Θεσσαλονίκη, πρέπει να διεκδικήσει κάθε σπιθαμή γης για την αναψυχή αλλά και την ελευθερία των κατοίκων της».

Αναφέρθηκε στο όραμά του για ένα δημόσιο σχολείο πρότυπο, πράσινο και αναβαθμισμένο, που θα εμπνέει τους μαθητές τον σεβασμό για τον δημόσιο χώρο. «Θέλουμε νέες κοινωνικές δομές για τους ευάλωτους και τους ηλικιωμένους, για τους συνδημότες μας που έχουν ανάγκη, που χρειάζονται νοιάξιμο και ανακούφιση», είπε. Για τον τουρισμό, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης υπενθύμισε ότι «εμείς ήμασταν που κάναμε την Θεσσαλονίκη μείζονα τουριστικό προορισμό. Και ξέρουμε ποια είναι τα επόμενα βήματα για να διατηρηθούν και να πολλαπλασιαστούν οι επιτυχίες», σημειώνοντας όμως ότι η πόλη μας δεν μπορεί να ζήσει μόνο από τον τουρισμό, αλλά με αιχμή το εξαγωγικό επιχειρείν και την ερευνητική κοινότητα πρέπει να ηγηθεί του μετασχηματισμού του οικονομικού μοντέλου όλης της περιοχής. «Δεν βλέπουμε στα Βαλκάνια τους φόβους του παρελθόντος λοιπόν αλλά τις προσδοκίες του μέλλοντος», είπε. 

Ο Σπύρος Πέγκας αναφέρθηκε στην ανάγκη ενός μητροπολιτικού σχήματος διοίκησης της Θεσσαλονίκης για στρατηγικό, αποτελεσματικό και λιγότερο δαπανηρό σχεδιασμό στις συγκοινωνίες, στην καθαριότητα, στο περιβάλλον, στις επενδύσεις, στην κοινωνική πολιτική και τον τουρισμό και επεσήμανε ότι οι πόροι από τον ΕΝΦΙΑ να αποδίδονται στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Κλείνοντας, ο Σπύρος Πέγκας ξεκαθάρισε ότι «για μας η εξουσία είναι το ρυμουλκό που θα φέρει το μέλλον που διακαώς επιθυμούμε και με ρεαλιστική διαύγεια οραματιζόμαστε  για την πόλη μας. Ραντεβού στις 8 και 15 Οκτώβρη».

Στο τέλος της εκδήλωσης, όλοι οι υποψήφιοι σύμβουλοι ανέβηκαν στην κεντρική σκηνή του πολυχώρου WE, αφού προηγουμένως έγινε ονομαστική αναφορά στην καθεμία και στον καθένα ξεχωριστά.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης ανέλαβε η γνωστή δημοσιογράφος Έφη Αλεβίζου.

Με την παράκληση να δημοσιευθεί

 

«Θεσσαλονίκη Για Όλους»
Η δημοτική κίνηση «Θεσσαλονίκη Για Όλους» με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Σπύρο Πέγκα διεκδικεί την υποστήριξη των δημοτών της Θεσσαλονίκης στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης και 15ης Οκτωβρίου 2023. Συγκροτήθηκε μέσα από την ανάγκη για δημιουργία μιας συμπεριληπτικής, αξιοβίωτης, σύγχρονης και φιλόξενης πόλης, που θα αποτελεί κόμβο καινοτομίας και αειφορίας. Το εκλογικό κέντρο του υποψηφίου δημάρχου Θεσσαλονίκης Σπύρου Πέγκα βρίσκεται στην οδό Τσιμισκή 126, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Είναι προσβάσιμο για τα άτομα με κινητική αναπηρία και στην είσοδο υπάρχει ειδική πινακίδα με γραφή braille για τα άτομα με οπτική αναπηρία, έτσι ώστε να έχουν ισότιμη πρόσβαση όλες και όλοι.

Περισσότερες πληροφορίες:
Τ: 2310277081 Ε: thessalonikigiaolous@gmail.com

Spread the love!