Σπύρος Πέγκας: Θέλουμε στο πλευρό μας κάθε φορέα της πόλης για να αλλάξουμε την εικόνα της Θεσσαλονίκης

Διακοσμητικές γραμμές

«Αναγκαίος ο ψηφιακός μετασχηματισμός της πόλης – Να επανασχεδιάσουμε το σύστημα στάθμευσης»

 

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σπύρος Πέγκας, πραγματοποίησε συναντήσεις με παραγωγικούς φορείς της πόλης και συγκεκριμένα με μέλη των Δ.Σ. του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ) και του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ).

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης με μέλη του Δ.Σ. του ΣΕΠΒΕ, ο Σπύρος Πέγκας χαρακτήρισε τολμηρό το εγχείρημα της ίδρυσης και λειτουργίας καινοτόμων επιχειρήσεων πληροφορικής στη Βόρεια Ελλάδα και επισήμανε ότι θα πρέπει να υπάρξει στρατηγική ανάδειξης του τοπικού οικοσυστήματος.

Παράλληλα, εκφράστηκε από κοινού η ανάγκη ψηφιακού μετασχηματισμού της Θεσσαλονίκης, καθώς η πόλη παραμένει ουραγός της ψηφιακής εξέλιξης, με πολλά διαθέσιμα δεδομένα να έχουν να ενημερωθούν από το 2019. 

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σπύρος Πέγκας υποστήριξε πως το ζήτημα του ψηφιακού μετασχηματισμού πρέπει να βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα της επόμενης διοίκησης, με τον δήμο να λειτουργεί ως ενισχυτής της δυναμικής του υπάρχοντος οικοσυστήματος και να δημιουργήσει ένα ευνοϊκό πλαίσιο, από το οποίο οι νέες επιχειρήσεις θα διευκολύνονται με κάθε τρόπο. 

Έπειτα, έγινε αναφορά στη δυναμική που μπορεί να αποκτήσει η Θεσσαλονίκη στον ψηφιακό τομέα και στις συνεργασίες που μπορεί να πετύχει με άλλες πόλεις, όπως είναι τα Ιωάννινα και η Αλεξανδρούπολη, έτσι ώστε να αποτελέσει πόλο προσέλκυσης νέων δυναμικών επιχειρηματιών.

Αμέσως μετά, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σπύρος Πέγκας, συναντήθηκε με μέλη του Δ.Σ. του ΒΕΘ. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης που αναπτύχθηκε, εκφράστηκε η άμεση ανάγκη επανασχεδιασμού του συστήματος στάθμευσης στη Θεσσαλονίκη, με στόχο την εύρεση λύσεων με επιπλέον δημοτικούς χώρους στάθμευσης, προκειμένου να διευκολυνθεί η κίνηση στην αγορά.

Για τον Σπύρο Πέγκα, αποτελεί προτεραιότητα η μείωση της χρήσης του αυτοκινήτου στο κέντρο της πόλης. Όπως τόνισε, κάτι τέτοιο απαιτεί ολοκληρωμένο σχέδιο και δεν μπορεί να αλλάξει σε σύντομο χρονικό διάστημα. 

«Η πόλη χρειάζεται όραμα, όχι αποσπασματικές λύσεις. Το θέμα είναι να αποφασίσουμε ποια Θεσσαλονίκη θέλουμε. Αν θέλουμε μία πόλη σύγχρονη ή μία πόλη που δεν θα παρέχει ούτε τα ελάχιστα στους κατοίκους της. Έχουμε σκοπό να φέρουμε στο τραπέζι κάθε εμπλεκόμενο φορέα για να βρούμε λύσεις. Σε αυτόν τον αγώνα θέλουμε στο πλευρό μας κάθε φορέα της πόλης μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σπύρος Πέγκας.

 

Με την παράκληση να δημοσιευθεί

 

«Θεσσαλονίκη Για Όλους»
Η δημοτική κίνηση «Θεσσαλονίκη Για Όλους» με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Σπύρο Πέγκα διεκδικεί την υποστήριξη των δημοτών της Θεσσαλονίκης στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης και 15ης Οκτωβρίου 2023. Συγκροτήθηκε μέσα από την ανάγκη για δημιουργία μιας συμπεριληπτικής, αξιοβίωτης, σύγχρονης και φιλόξενης πόλης, που θα αποτελεί κόμβο καινοτομίας και αειφορίας.

Περισσότερες πληροφορίες:
Τ: 2310277081 Ε: thessalonikigiaolous@gmail.com

Spread the love!