Συνάντηση Σπύρου Πέγκα με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων της ΕΥΑΘ Α.Ε. Γιώργο Αρχοντόπουλο – «Το νερό είναι αδιαπραγμάτευτα δημόσιο αγαθό»

Διακοσμητικές γραμμές

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων της ΕΥΑΘ Α.Ε., Γιώργο Αρχοντόπουλο καθώς και με μέλη του, πραγματοποίησε ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Θεσσαλονίκη Για Όλους» και υποψήφιος δήμαρχος, Σπύρος Πέγκας.

Η συνάντησή τους έγινε σε ένα ιδιαίτερα θερμό κλίμα στα γραφεία του  Σωματείου Εργαζομένων της ΕΥΑΘ Α.Ε. στην οδό Τσιμισκή 91, στο κέντρο της πόλης.

Τα μέλη του Σωματείου ενημέρωσαν τον υποψήφιο δήμαρχο Σπύρο Πέγκα για τα τρέχοντα θέματα που τους απασχολούν και τις απόπειρες ιδιωτικοποίησης του νερού στο παρελθόν και παρόν από κεντρικές πολιτικές επιλογές. 

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σπύρος Πέγκας αφού επιβεβαίωσε ότι για τη δημοτική κίνηση «Θεσσαλονίκη Για Όλους» το νερό είναι αδιαπραγμάτευτα δημόσιο αγαθό, ανέλυσε στον κ. Αρχοντόπουλο τις προτάσεις του, που αφορούν στις δημοτικές πολιτικές για την ενίσχυση των συνεργειών μεταξύ δήμου και ΕΥΑΘ Α.Ε. 

Ο Σπύρος Πέγκας υπενθύμισε τη συμμετοχή του στη διοίκηση επί δημαρχίας Γιάννη Μπουτάρη και τη στήριξη που παρείχε στις πρωτοβουλίες τόσο του δημοψηφίσματος για το νερό το 2014, όσο και της πρωτοβουλίας Blue Community.

Παράλληλα, δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στις παρεμβάσεις στις οποίες πρέπει να προβεί η τοπική αυτοδιοίκηση έτσι ώστε να καταστεί σαφές ότι το νερό αποτελεί δημόσιο αγαθό.

Συγκεκριμένα, η δημοτική κίνηση «Θεσσαλονίκη Για Όλους» και ο επικεφαλής της, υποψήφιος δήμαρχος, Σπύρος Πέγκας, πρότειναν τα εξής:

  • Τη διεκδίκηση από την πλευρά του δήμου Θεσσαλονίκης της συμμετοχής στο Δ.Σ. της ΕΥΑΘ Α.Ε. O δήμαρχος να είναι όπως και πολύ παλιά στο παρελθόν μη εκτελεστικός πρόεδρος του Δ.Σ.
  • Την ενεργοποίηση  και εφαρμογή των αρχών των BlueCommunities, στις οποίες ο δήμος Θεσσαλονίκης εντάχθηκε το 2018 και αφορούν στην προστασία του δημόσιου χαρακτήρα του νερού, τη σωστή και υπεύθυνη χρήση του από όλους και τη μείωση της χρήσης εμφιαλωμένου νερού.
  • Την αποκατάσταση και άμεση επαναλειτουργία των δημοτικών βρυσών σε όλα τα πάρκα και τις πλατείες. Είναι ακατανόητη η πολιτική της νυν δημοτικής αρχής να κλείσει όλες τις δημοτικές βρύσες στα πάρκα με την αφελή δικαιολογία, ότι μαζεύονται κακοποιά στοιχεία, όπως ακατανόητη είναι η άρνηση της ανιδιοτελούς προσφοράς των εργαζομένων της ΕΥΑΘ Α.Ε. να φτιάξουν όλες τις βρύσες στο μέτωπο της νέας παραλίας Θεσσαλονίκης. 
  • Τη σύμπραξη  και συμπαράσταση της δημοτικής κίνησης «Θεσσαλονίκη Για Όλους» στο εγχείρημα επαναλειτουργίας βασικών, ιστορικών κρηνών στην Άνω Πόλη.

Στη συνάντηση, τον υποψήφιο δήμαρχο Σπύρο Πέγκα, συνόδευαν οι υποψήφιες με τη δημοτική κίνηση «Θεσσαλονίκη Για Όλους», Νανά Δρίζη και Καλλιόπη Πασιά.


Spread the love!