Υποψήφιοι

Αλατσίδου, Ελισάβετ (Έλσα)

Εκπαιδευτικός

Η Ελισάβετ (Έλσα) Αλατσίδου γεννήθηκε και κατοικεί στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Σπούδασε Γραφιστική στο ΤΕΙ της Αθήνας, συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στο Saint Martins College of Art and Design στο Λονδίνο, ενώ έζησε για ένα καλοκαίρι στο Σαν Φρανσίσκο βοηθώντας σε φιλικό studio graphic design. Οι ακαδημαϊκές της σπουδές ολοκληρώθηκαν στη Θεσσαλονίκη το 2012 με το πτυχίο του τμήματος Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ.

Εργάστηκε σε διαφημιστικές εταιρίες, στην ΙΣΤ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Θεσ/νίκης, σε δημόσια ΙΕΚ και ΚΔΒΜ, στο Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου, στην ιδιωτική εκπαίδευση, ενώ τώρα διδάσκει στον Τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών του 7ου ΕΠΑΛ Θεσ/νίκης.

Συμμετείχε σε ομαδικές εκθέσεις, στη Nagoya της Ιαπωνίας με τη Διεθνή Ένωση Γραφιστών (icograda), στην Κων/πολη, στην Αθήνα και στη Θεσ/νίκη. Παρά το ότι λατρεύει την τέχνη και τον πολιτισμό, η εκπαίδευση και η γάτα της Ροζούλα παραμένουν οι μεγάλες της αγάπες!

Οι μαθητές/τριές της έχουν διακριθεί, με την καθοδήγησή της, σε μαθητικούς διαγωνισμούς˙ τελευταία διάκριση ήταν το 2019 όταν κέρδισαν το 3ο πανελλήνιο βραβείο στον διαγωνισμό του Υπουργείου Πολιτισμού για τον σχεδιασμό blog πολιτιστικού περιεχομένου για τη Θεσσαλονίκη με τίτλο Blog Your Heritage.

Είναι συγγραφέας, σε συνεργασία, σχολικού εγχειριδίου του Τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών των ΕΠΑ.Λ της χώρας. Συμμετείχε με τους/τις μαθητές/τριές της σε ευρωπαϊκά προγράμματα Erasmus+ και είχε την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά σχολεία της Ιταλίας, της Πορτογαλίας και της Ολλανδίας. Παρακολουθεί συστηματικά σεμινάρια με θέμα την εκπαίδευση, την τέχνη, τον πολιτισμό και οτιδήποτε κινήσει την περιέργειά της.

Η Ελισάβετ (Έλσα) Αλατσίδου, θέτει υποψηφιότητα με τη δημοτική κίνηση “Θεσσαλονίκη για Όλους” του Σπύρου Πέγκα, γιατί θέλει να εργαστεί για το δημόσιο σχολείο και για μια πόλη συμπεριληπτική, με φροντίδα για τους νέους, τις γυναίκες, τους ηλικιωμένους, τις ευάλωτες ομάδες και τα αδέσποτα ζώα.

Συντάσσεται με τον Σπύρο Πέγκα, τον οποίο γνωρίζει περισσότερο από 20 χρόνια, γιατί πιστεύει, ότι η μεθοδικότητά του, η εργατικότητα και η εμπειρία του θα οδηγήσουν την πόλη στην κατεύθυνση που της αξίζει.

Ακολουθήστε την στα:

Facebook: facebook.com/elsa.alatsidou

 Instagram: @elsa_alatsidou

SHARE THIS: