Υποψήφιοι

Σολωμού, Ξένια

Γεννήθηκα, μεγάλωσα και ζω στην Θεσσαλονίκη.Αποφοίτησα από το Αρσάκειο και σπούδασα  σχέδιο Μόδας και Υποδήματος στην Ελλάδα και την Ιταλία.

Σχεδιάζω και κατασκευάζω χειροποίητα παπούτσια που φέρουν το ονομα μου  και διατηρώ δικό μου show room στο κέντρο της πόλης! Δραστηριοποιηθηκα αρκετά χρόνια και στον χώρο της εστίασης ζώντας μέσα στους ρυθμούς και τον παλμό της πόλης, γνωρίζοντας τον επιχειρηματικό της κόσμο αλλά και την νεολαία,2 πυλώνες που θεωρώ ότι είναι σημαντικοί για την εξωστρέφεια και την εξέλιξη της πολης μας !

Η αγάπη και η ενασχόληση μου με τα κοινά, όπως και οι έννοιες της προσφοράς και της δημιουργίας είναι πηγή έμπνευσης για μένα! Συμμετέχω σε καλλιτεχνικές και εθελοντικές ομάδες στην Ελλάδα, την Βαρκελώνη και την Αβάνα όπου και έζησα ,που έχουν  ως ενδιαφέρον τους τις τέχνες ,την κουλτούρα ,την μουσική και τον χορό.

Το 2011 υπήρξα ιδρυτικό μέλος της ομάδας «Θεσσαλονικη 2012» για τις επετειακές εκδηλώσεις του δήμου για τα 100 χρόνια απ την απελευθέρωση της πόλης ,δημιουργώντας εκδηλωσεις με θέμα τον πολιτισμό, τις τέχνες, τον χορό (μπήκε η Θεσσαλονικη στο Guiness με την μεγαλύτερη Rueda de Casino) το περιβάλλον και το πράσινο, την καθαριότητα και την ανακύκλωση και κάποια projects με σκοπό την βοήθεια σε ευπαθείς ομάδες των συμπολιτών μας .

Το 2013 δημιουργήσαμε το  “Thessaloniki next to you” μια ομάδα δραστήρια με ταλαντούχους ανθρώπους  με στόχο την ανάδειξη του πολιτισμού ,της κουλτούρας και του περιβάλλοντος .

Συμπορεύομαι  με τον Σπύρο Πέγκα γιατί οραματίζομαι μια πόλη πιο βιώσιμη,πιο πράσινη,πιο καθαρή, πολυπολιτισμικη, εξωστρεφή, πολύχρωμη και καλλιτεχνική! Μια πόλη που να αγαπάμε  να ζούμε, να δημιουργούμε να εξελισσόμαστε.

Για μια Θεσσαλονίκη να αγαπάς και να αναπνέεις!

SHARE THIS: