Υποψήφιοι

Αντωνιάδης, Ιωάννης

Δικηγόρος, συγγραφέας

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1966. Ζω στη Θεσσαλονίκη από το 1983. Είμαι απόφοιτος Νομικής Σχολής ΑΠΘ, κάτοχος μεταπτυχιακού Δημοσίου Δικαίου του ΑΠΘ και μεταπτυχιακού δημιουργικής γραφής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. 

Ασκώ ενεργή δικηγορία από το 1989 μέχρι σήμερα.

Διετέλεσα μέλος του ΔΣ της ΕΥΑΘ ΑΕ (2016-2017), ειδικός σύμβουλος στο Γραφείο Πρωθυπουργού Θεσσαλονίκης (2017-2018) και Πρόεδρος του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας (2018-2019).

Είμαι Πρόεδρος της Ένωσης Σκακιστών Θεσσαλονίκης, του παλαιότερου αθλητικού σωματείου σκάκι της Θεσσαλονίκης, και μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας.

Παράλληλα με το ψευδώνυμο Αντώνης Γιανακός έχουν εκδοθεί τα μυθιστορήματα μου «Τέσσερις βολικοί θάνατοι» (Κέδρος 2017) και «Η φύλακας του αρχείου» (Κέδρος 2021), καθώς και συλλογές διηγημάτων και ποίησης. Το τελευταίο βιβλίο μου είναι το αφήγημα «Ο ΧοΤσιΜινχ στο τρενάκι της Καρατζόβας» (Ενύπνιο 2022). 

Συμμετέχω στον συνδυασμό «Θεσσαλονίκη για όλους» με τον Σπύρο Πέγκα,  γιατί θέλω να συμβάλλω στην δημιουργία μίας πόλης ανοικτής σε όλους και όλες, μίας πόλης που θα αντιμετωπίσει με επιτυχία τις προκλήσεις του μέλλοντος, τις ανάγκες του σήμερα αλλά και δεν θα φοβάται να κοιτάξει το παρελθόν της. 

Για την προστασία του δημόσιου χώρου και των κοινών αγαθών. 

Με τον Σπύρο Πέγκα και μία ομάδα που μπορεί να αντιμετωπίσει τα καθημερινά προβλήματα της Θεσσαλονίκης αλλά έχει και όραμα για το μέλλον της.

SHARE THIS: