Υποψήφιοι

Απότσος, Πέτρος

Αγρ. & Τοπογράφος Μηχανικός και Επιχειρηματίας

Γεννήθηκα το 1979 και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη. Αφού ολοκλήρωσα τις βασικές και μεταπτυχιακές σπουδές μου στο Πολυτεχνείο ξεκίνησα να δουλεύω ως ελεύθερος επαγγελματίας, ενώ τα τελευταία τέσσερα χρόνια δραστηριοποιούμαι ενεργά στον χώρο των startup και της επιχειρηματικότητας. Ειδικότητά μου είναι η αναβάθμιση και αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας.
Από το 2014 συμμετέχω ενεργά στα κοινά, με περισσότερη έμφαση στα αυτοδιοικητικά του Δήμου Θεσσαλονίκης. Έχω διατελέσει μέλος δημοτικών παρατάξεων, υποψήφιος κοινοτικός σύμβουλος και μέλος επιτροπών. Το διάστημα 2019-2021 ήμουν σύμβουλος της διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης με εξειδίκευση στην αξιοποίηση της ιδιωτικής ακίνητης περιουσίας του Δήμου, τη διοικητική μεταρρύθμιση και τον ψηφιακό μετασχηματισμό.
Είμαι γονέας δύο παιδιών, τα οποία θέλω –ανεξάρτητα πού θα επιλέξουν να ζήσουν και να κάνουν οικογένεια– να μάθουν την πλούσια πολυπολιτισμική ιστορία της Θεσσαλονίκης, η οποία άλλωστε μας έχει διαμορφώσει όλους, όσοι καταγόμαστε από αυτήν. Αντίθετα, σ’ αυτήν την πλούσια ιστορία, τα τελευταία χρόνια ο ρόλος της Θεσσαλονίκης συνεχώς υποβαθμίζεται, με έργα που δεν τελειώνουν και κεκτημένα που χάνονται. Στην πόλη που έχει ένα από τα μεγαλύτερα Πανεπιστήμια της Ευρώπης, αξίζει να είναι στο επίκεντρο των διεθνών επιστημονικών, επιχειρηματικών και κοινωνικών εξελίξεων.
Για τους λόγους αυτούς συντάσσομαι με τον Σπύρο Πέγκα και τη Θεσσαλονίκη για Όλους.

SHARE THIS: