Υποψήφιοι

Κοτλάζ, Θανάσης

Οικονομολόγος – Κοινωνικός Γεωγράφος

Γεννήθηκα το 1979 στο Rzeszow της Πολωνίας με καταγωγή από τη Νέα Ζίχνη Σερρών. Στη Θεσσαλονίκη ήρθα το 1981.

Είμαι πτυχιούχος Διεθνών Οικονομικών Σπουδών με ειδίκευση στις Αναπτυξιακές Πολιτικές (University of Essex), κάτοχος μεταπτυχιακών τίτλων στις Ευρωπαϊκές Σπουδές (London Metropolitan University), την Εφαρμοσμένη Γεωγραφία και Διαχείριση του Χώρου, με ειδίκευση στις Χωρικές Πολιτικές και την Ανάπτυξη (Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο) και τη Διοίκηση Επιχειρήσεων (Μ.Β.Α. του Πανεπιστημίου Μακεδονίας).

Έχω εργαστεί επί σειρά ετών στο Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Αλικάντε της Ισπανίας. Στην Ελλάδα εργάστηκα σε προγράμματα στέγασης και ένταξης προσφύγων, ενώ τα τελευταία χρόνια συνεργάζομαι με ερευνητικούς φορείς σε ζητήματα που αφορούν την κοινωνική γεωγραφία, την στέγαση και την κοινωνική κατοικία.  Μιλάω Αγγλικά, Ισπανικά, Γερμανικά και Πολωνικά.

Με τη σύντροφό μου έχουμε δυο γιους, τον Ορέστη και τον Άρη και μια σκυλίτσα, τη Σφυρίχτρα.

Θέλω μια πόλη καθαρή, πράσινη, φιλική και προσβάσιμη, μια πόλη που νοιάζεται και φροντίζει τους κατοίκους της. Μια πόλη αλληλεγγύης, συμμετοχικότητας και κοινωνικών καινοτομιών. Μια πόλη με σεβασμό στην σύγχρονη ιστορία της που θα αγκαλιάσει όλα τα στοιχεία που συνθέτουν την πλούσια ταυτότητά της, με έναν πολιτισμό ζωντανό, επενδύοντας στις δημιουργικές δυνάμεις αυτού του τόπου.

Συμπορεύομαι με τον Σπύρο Πέγκα γιατί είναι ένας άνθρωπος ικανός, με εμπειρία στην αυτοδιοίκηση, «ζει» την πόλη και ακούει τους δημότες. Γνωρίζει πώς να διαχειριστεί τα ζητήματα που απασχολούν το σύγχρονο αστικό περιβάλλον. Συμπορεύομαι μαζί του και με τη «Θεσσαλονίκη για όλους» με όλες μου τις δυνάμεις.

SHARE THIS: