Υποψήφιοι

Αστερίου, Αναστασία

Συνταξιούχος, Συγγραφέας παιδικών βιβλίων

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη και σπούδασα στο Α.Π.Θ., αρχικά Οικονομικά στη Ν.Ο.Ε. και μετά από χρόνια θεατρολογία στη Σχολή Καλών Τεχνών.
Εργάστηκα στον ιδιωτικό τομέα σε θέσεις διοικητικής υποστήριξης από όπου συνταξιοδοτήθηκα πρόωρα λόγω αναπηρίας.
Παράλληλα με τις σπουδές μου παρακολούθησα μαθήματα κλασικού τραγουδιού στο Ν.Ω.Θ. και πήρα μέρος σε πλήθος συναυλιών με επαγγελματικές και ερασιτεχνικές χορωδίες, κυρίως με τη χορωδία του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου. Έχω συμμετάσχει σε όσα προσαρμοσμένα αθλήματα μου έχει δοθεί η ευκαιρία. Τα τελευταία χρόνια είμαι μέλος μια ομάδας boccia.
Απασχολήθηκα περιστασιακά σε κάποιες παραστάσεις ως σκηνογράφος και ενδυματολόγος. Είμαι ιδρυτικό μέλος μιας ομάδας κουκλοθέατρου από το 2007. Από τα κείμενα που γράφω για τις παραστάσεις έχουν προκύψει δύο παιδικά βιβλία. Απολαμβάνω να συναντώ τα παιδιά στις παραστάσεις μας, γιατί καθώς για πολλά από αυτά είναι η πρώτη φορά που βλέπουν κάποιο άτομο σε αμαξίδιο, μου θέτουν τις πιο απίθανες ερωτήσεις για την αναπηρία μου. Μου αρέσουν πολύ τα ταξίδια και έχω μείνει για μικρά χρονικά διαστήματα σε χώρες του εξωτερικού.
Βάζω υποψηφιότητα στις επερχόμενες εκλογές με τον Σπύρο Πέγκα επειδή μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα για μια Θεσσαλονίκη, όπου η αναπηρία δεν αποτελεί εμπόδιο για στην εξέλιξη του ατόμου. Συμμετέχω στο όραμα του για μια πόλη καθαρή, γεμάτη πράσινο, και με περισσότερα πάρκα, καθώς και για αξιοπρεπείς σχολικές εγκαταστάσεις. Επιπλέον, με ενδιαφέρει πολύ η αξιοποίηση των εγκαταλελειμμένων και διατηρητέων ακινήτων. Μοιραζόμαστε το κοινό όραμα για ένα πιο ανθρώπινο, ανεπτυγμένο και φιλικό Δήμο.
Μια Θεσσαλονίκη φιλική προς τα άτομα με αναπηρία.
Μια Θεσσαλονίκη για όλους.

SHARE THIS: