Υποψήφιοι

Παπαδόπουλος, Κωνσταντίνος

Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Οικονομικών Επιστημών, Α.Π.Θ.

Γεννήθηκα το 1971 και μεγάλωσα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Πήγα σχολείο στο 43ο Δημοτικό και στο 15ο Γυμνάσιο-Λύκειο. Σπούδασα Οικονομικές Επιστήμες στο ΑΠΘ και έπειτα στο Παρίσι, στη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών EHESS και στο Πανεπιστήμιο της Λουβέν στο Βέλγιο (UCL), από όπου έλαβα το διδακτορικό μου δίπλωμα στα Οικονομικά το 2000, με υποτροφία TMR-Marie Curie της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Από το 2002 διδάσκω στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ και έχω διατελέσει επισκέπτης ερευνητής στα Πανεπιστήμια του Βερολίνου, της Κρήτης, του Σάσσαρι και της Ερφούρτης, όπου είμαι συνδεδεμένο μέλος στο Κέντρο Εμπειρικής Έρευνας στα Οικονομικά και στις Συμπεριφορικές Επιστήμες (CEREB) και υπότροφος της Υπηρεσίας Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών της Γερμανίας (DAAD).

Ως δημότη με έχουν απασχολήσει μερικά από τα προβλήματα της γειτονιάς μου και της πόλης μου. Πράσινο-Καθαριότητα-Ηχορύπανση-Μετακινήσεις-Δημόσιος Χώρος. Έχω απευθυνθεί για αυτά στην δημοτική αρχή, τηλεφωνικά και εγγράφως, έχω χρησιμοποιήσει τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες του δήμου, έχω διαμαρτυρηθεί ξανά και ξανά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αισθάνομαι, όμως, ότι ζω σε μια πόλη που δεν θέλει να με ακούσει, δεν θέλει να με ενημερώσει, δεν νοιάζεται.

Θέτω πρώτη φορά υποψηφιότητα στις δημοτικές εκλογές γιατί πιστεύω ότι συμμετέχοντας ενεργά είναι ο μονός τρόπος να ακουσθεί η φωνή της κάθε γειτονιάς και να αλλάξουμε την πόλη μας. Οι άξονες μιας σύγχρονης δημοτικής πολιτικής είναι, κατά τη γνώμη μου, η βιώσιμη ανάπτυξη και η καθημερινότητα των κατοίκων. Ονειρεύομαι μια πόλη πεντακάθαρη, καταπράσινη, ήσυχη αλλά ζωντανή και φιλόξενη. Μια πόλη που ενθαρρύνει τους εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης, διευκολύνει τους πεζούς και δίνει προτεραιότητα στην ακώλυτη πρόσβαση όλων στο δημόσιο χώρο. Μια πόλη που μεριμνά για τα παιδιά, τους νέους γονείς, τους ανέργους, τους εργαζόμενους και τους επιχειρηματίες, τους φοιτητές, τις ευάλωτες ομάδες, που στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία και προάγει τον δικό της μοναδικό πολιτισμό. Μια πόλη με διοίκηση κρυστάλλινα διάφανη, υπερκομματική, πλουραλιστική και αποτελεσματική. Συμπορεύομαι με τον Σπύρο Πέγκα γιατί έχει το ήθος, την εμπειρία, την ανεξαρτησία και το σθένος για να κάνει το όνειρο μου πραγματικότητα.

SHARE THIS: