Υποψήφιοι

Σακελλαρίου (Αβραμίδου), Ιωάννα

Μεταφράστρια

Γεννήθηκα στη Δράμα, όπου ολοκλήρωσα τις σπουδές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Σπούδασα φιλολογία στο ΑΠΘ, γλωσσολογία στο Πανεπιστήμιο του Τύμπινγκεν στη Γερμανία και μετάφραση στη Σχολή Μετάφρασης και Διερμηνείας της Κέρκυρας. Μιλώ γαλλικά, γερμανικά, αγγλικά, ιταλικά και ισπανικά. Εργάστηκα από το 1980 έως το 2001 στην Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες απ’ όπου και συνταξιοδοτήθηκα πρόωρα. Έκτοτε ασχολούμαι με τη μετάφραση λογοτεχνικών και φιλοσοφικών κειμένων. 

Η ενασχόλησή μου με το δύσκολο έργο της μετάφρασης, ουδόλως με εμπόδισε να ασχοληθώ και με τα κοινά. Το 2010 εξελέγην κοινοτική σύμβουλος στην Γ΄ Δημοτική Κοινότητα με την «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη» του Γιάννη Μπουτάρη, το 2012 κατέβηκα στις εθνικές εκλογές με την ΔΗΜΑΡ και κατέλαβα τη 2η θέση. Το 2014 ήμουν υποψήφια με τους «Πολίτες Μπροστά» της Νιόβης Παυλίδου και κατέλαβα την 1η θέση από 55 συνυποψηφίους μου.

Αν αποφάσισα να κατέβω τώρα στις δημοτικές με τον Σπύρο Πέγκα και την εξαιρετική ομάδα «Θεσσαλονίκη για όλους», είναι επειδή ασφυκτιώ σε μια πόλη όπου ο νυν Δήμαρχος, όχι μόνο δεν έχει τηρήσει τις προεκλογικές του εξαγγελίες, αλλά έχει οδηγήσει την πόλη σε παλαιότερες εποχές με αποτέλεσμα η σημερινή πραγματικότητα να είναι τραγική σε όλους τους τομείς. Με τον Σπύρο Πέγκα που υπήρξε Αντιδήμαρχος Πολιτισμού της διοίκησης Μπουτάρη, έχουμε συνεργαστεί στον χώρο του Πολιτισμού στην Γ΄ Δημοτική Κοινότητα με απτά αποτελέσματα. Να διευκρινίσω ότι ο πολιτισμός περικλείει πολύ περισσότερα από τον ορισμό που του δίνουν σήμερα.

Είναι η καθαριότητα της πόλης, η δενδροφύτευση κι όχι η κοπή δένδρων, η δημιουργία πάρκων πρασίνου, η ρύθμιση της κυκλοφορίας των οχημάτων με σχέδιο και προγραμματισμό για να μην ταλαιπωρείται ο πολίτης και δη τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Έχοντας ζήσει τριάντα χρόνια σε ευρωπαϊκές χώρες, είδα πώς διοικούνται οι Δήμοι ώστε να καταστήσουν τις πόλεις βιώσιμες για τους κατοίκους της. Κατεβαίνω στις δημοτικές εκλογές με τον Σπύρο Πέγκα διότι θεωρώ ότι είναι η μόνη λύση για την πόλη μας. Ως άνθρωπος καλλιεργημένος και με αισθητική, ανοιχτός σε προτάσεις, νέος, εξοικειωμένος με τις σύγχρονες τεχνολογίες, θα μπορέσει να μεταμορφώσει την πόλη αξιοποιώντας το υψηλού επιπέδου ανθρώπινο δυναμικό της. Τέλος, δεν θέλω να δώσω υποσχέσεις, διαβεβαιώνω όμως τους συμπολίτες μου ότι θα σηκώσω τα μανίκια και θα δουλέψω σκληρά όπως έκανα σε όλη μου τη ζωή, για να βελτιώσω την ποιότητα ζωής μας.

SHARE THIS: