Υποψήφιοι

Χιλιτίδης, Οδυσσέας

Καθηγητής Οικονομικών, μέλος Οικολογίας-Αλληλεγγύης

Είμαι εκπαιδευτικός. Γεννήθηκα το 1965 στη Θεσσαλονίκη από οικογένειες προσφύγων που βρεθήκαν στην Ελλάδα όπως όρισε η πολιτική ιστορία της εποχής μετά το 1922.

Σπούδασα Μάρκετινγκ στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και Παιδαγωγικά στην ΑΣΠΑΙΤΕ. Αρχικά δούλεψα ως ηχολήπτης, παραγωγός εκπομπών και στέλεχος διαφήμισης στο ράδιο Παρατηρητής και ράδιο Ανατολικός.

Το 1998 διορίστηκα ωρομίσθιος εκπαιδευτικός στα Σφακιά, και τα επόμενα χρόνια εργάστηκα ως αναπληρωτής ή ωρομίσθιος σε αρκετά νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη. To 2006 μονιμοποιήθηκα στο Γυμνάσιο Γουμένισσας και μέχρι πέρυσι ξόδεψα αρκετές εργατοώρες, επιβάρυνα το ενεργειακό μου αποτύπωμα και το κάρμα μου, μετακινούμενος καθημερινά σε διάφορα σχολεία του Κιλκίς χωρίς ποτέ να λαβω οργανική θέση. Απο πέρυσι βρίσκομαι αποσπασμένος σε ΕΠΑΛ του Ευκλείδη και γνώρισα λίγο πριν συνταξιοδοτηθώ, την ευτυχία του να πηγαινοέρχεσαι από το σπίτι σου στη δουλειά με τα πόδια.

Είμαι παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών.

Από φοιτητής έχω συνεργαστεί εθελοντικά με το Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων, και αργότερα επαγγελματικά σε προγράμματα Life με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Κρήτης σε θέματα επικοινωνίας και ανάδειξης του έργου του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας. Πρόλαβα να είμαι μέλος του Δημοκρατικού Αγώνα και του Ρήγα τη δεκαετία του ΄80. Από το 1988 συμπορεύομαι με την Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης σε όλους τους αγώνες για διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος, καλύτερη διαβίωση στην πόλη, για κοινωνική αλληλεγγύη, για περισσότερη συμμετοχή των πολιτών στις μεγάλες αποφάσεις.
Συμμετέχω από το 1990 σε όλους τους εκλογικούς αγώνες που έδωσαν τα οικολογικά σχήματα στις αυτοδιοικητικές και τις εθνικές εκλογές και από το 1994 είμαι μέλος της Οικολογίας Αλληλεγγύης. Υπήρξα συνεργάτης των ευρωβουλευτών που εναλλάχθηκαν όταν οι Οικολόγοι Πράσινο το διάστημα 2009-2014 εξέλεξαν εκπρόσωπο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, του Μιχάλη Τρεμόπουλου και στη συνέχεια του Νίκου Χρυσόγελου.

Από τα χρόνια πού ξέσπασε η δημοσιονομική κρίση συμμετέχω στην δημιουργία και ανάπτυξη νέων δομών κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας όπως o Κοινωνικός Καταναλωτικός Συνεταιρισμός Θεσσαλονίκης “BIOS Coop”, η Κίνηση 136, οι ΠΕΡΚΑ (Περιαστικές Καλλιέργειες), το SOSτε το Νερό, ο Ενεργειακός Συνεταιρισμός Θεσσαλονίκης, η Ανοικτή Κουζίνα Colors και οι Δομές Αλληλεγγύης του Οικόπολις και προσπαθώ μαζί με άλλους φίλους και συλλογικότητες να βρούμε δρόμους νέου τύπου κοινωνικών και οικονομικών δραστηριοτήτων πέρα από το γνωστό οικονομικό μοντέλο που οδήγησε την Ευρώπη και τον κόσμο γενικότερα στη σημερινή οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική κρίση.

Συμμετέχω ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της 5ης Δημοτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης μαζί με πολλούς και αξιόλογους συμπολίτες και συμπολίτισσες και την παράταξη “Θεσσαλονίκη για όλους” με υποψήφιο δήμαρχο τον Σπύρο Πέγκα σε μια προσπάθεια όσων επιθυμούν την αλλαγή σελίδας στη Θεσσαλονίκη και επιδιώκουν τον οικολογικό μετασχηματισμό της, με συμμετοχή των πολιτών, με αλληλεγγύη, σχέδιο, όραμα και διεθνή ακτινοβολία!

SHARE THIS: