Υποψήφιοι

Τρεμόπουλος, Μιχαήλ

Δικηγόρος, Δημοτικός Σύμβουλος, πρώην Ευρωβουλευτής
μέλος της Συντονιστικής Γραμματείας ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Ο Μιχάλης Τρεμόπουλος είναι Δημοτικός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης, συν-εκπρόσωπος των Πράσινων, τ. ευρωβουλευτής, δικηγόρος, συγγραφέας, στέλεχος του οικολογικού κινήματος.
Εργάστηκε ως δημοσιογράφος (1981-2002), καθηγητής δημοσιογραφίας και περιβάλλοντος. Έχει μεταπτυχιακό στην Κοινωνική Οικολογία (Goddard, VT, ΗΠΑ). Ως ευρωβουλευτής ήταν αντιπρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης του Eυρωκοινοβουλίου (2009-12) και μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Aσφάλειας Τροφίμων. Είναι ο μοναδικός που παραιτήθηκε στο μέσον της θητείας, λόγω εναλλαγής. Διετέλεσε νομαρχιακός και περιφερειακός σύμβουλος Κ. Μακεδονίας (1998-2016) και δημοτικός σύμβουλος (2019-) με την «Οικολογία-Αλληλεγγύη», ιδρυτικό μέλος των Οικολόγων Εναλλακτικών (1989-1991), των Οικολόγων Πράσινων (2002-2016) και των Πράσινων (2019 μέχρι σήμερα).
Έχει οικολογική, τοπική και ανθρωπιστική δράση από το 1975, με ενεργό εμπλοκή στην ίδρυση, τη διοίκηση και τις δράσεις σημαντικών οργανώσεων, όπως της Ένωσης για την Ποιότητα της Ζωής (Ε.ΠΟΙ.ΖΩ.- πρόεδρος 1978-82), της Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης (ιδρυτικό μέλος, 1982-), του Κέντρου Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης για τον ρατσισμό, την οικολογία, την ειρήνη και τη μη βία «Αντιγόνη» (ιδρυτικό μέλος, 1993-), οργανώσεων κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας κ.ά. Έχει συμβάλει σε σημαντικούς αγώνες και δικαστικές νίκες υπέρ του συλλογικού συμφέροντος, της διαφάνειας, των δικαιωμάτων, του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής.
-Δείτε εδώ τι ΔΕΝ έκανε ο Μιχάλης Τρεμόπουλος.

SHARE THIS: