Υποψήφιοι

Χοντολίδου, Ελένη

Αναπληρώτρια καθηγήτρια Α.Π.Θ. & τ. Πρόεδρος της Α΄ Κοινότητας

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη από γονείς Πόντιους πρόσφυγες το 1957. Αποφοίτησα από το Στ΄ Γυμνάσιο Θηλέων. Σπούδασα Φιλολογία και Παιδαγωγική στη Φιλοσοφική Σχολή του Α.Π.Θ. και ολοκλήρωσα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στο ίδιο πανεπιστήμιο και στο Institute of Education του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Διδάσκω ως Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής.

Play Leader στην Παιδική Εστία «Άσυλο του Παιδιού», πρώτη εργαζόμενη και νονά του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, συμμετοχή σε υπεύθυνες θέσεις στα εθνικά ερευνητικά προγράμματα (Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Μουσουλμανοπαίδων). Υπεύθυνη για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα παρέμβασης στο Κέντρο Φιλοξενίας προσφύγων στα Διαβατά (Μάρτιος-Σεπτέμβριος 2016), μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής για την Υποστήριξη των Παιδιών Προσφύγων του ΥΠΕΠΘ και συνεργάτης του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής στην ενδοϋπηρεσιακή εκπαίδευση των εκπαιδευτικών που εργάζονται στους καταυλισμούς (νηπιαγωγεία) ή έξω από αυτά στα απογευματινά σχολεία στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Στον χώρο της αριστεράς από τα φοιτητικά μου χρόνια (ΚΝΕ και ΚΚΕ), από το 1979 χωρίς κομματικές δεσμεύσεις –όχι απολιτική και αδιάφορη– είμαι διαρκώς παρούσα σε ευρύτερα πολιτικά, κοινωνικά και τοπικά ζητήματα: εναντίον της Υποθαλάσσιας, μέλος της «Κίνησης Πολιτών για την Προστασία της Πολιτιστικής Kληρρονομιάς» για την προστασία των ευρημάτων της Βενιζέλου. Το «Κοινωνικό Εργαστήρι Θεσσαλονίκης» και ο «Χώρος Γυναικών» υπήρξαν για μένα πολύτιμα σχολεία. 

Ως μέλος της Δημοτικής Κίνησης «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη» του Γιάννη Μπουτάρη, εκλέχτηκα τρεις φορές Κοινοτική Σύμβουλος («πρώτη στο Α΄») και διετέλεσα Πρόεδρός της για κάποια χρόνια. Εάν έπρεπε να διαλέξω τρία μόνον πράγματα που έκανα τα δέκα χρόνια στον Δήμο θα διάλεγα το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, την Πορεία Μνήμης και την ενασχόλησή μου με τα προσφυγόπουλα στα Διαβατά.

Κατεβαίνω για τέταρτη φορά υποψήφια στις Δημοτικές εκλογές αυτή τη φορά ως Δημοτική Σύμβουλος, αυτονόητα με τη «Θεσσαλονίκη για όλους» του Σπύρου Πέγκα με τον οποίον έχουμε μία βαθειά πολιτική φιλία από το 2006.

SHARE THIS: