Υποψήφιοι

Χρυσίδου, Ελένη (Έλλη)

Εικαστικός με σπουδές στη σχολή Καλών Τεχνών στο Nancy της Γαλλίας, εκπροσώπησα την Ελλάδα με πολλές εκθέσεις σε διεθνείς διοργανώσεις. ∆ίδαξα στη σχολή Καλών Τεχνών του St. Etienne Γαλλίας (1990-2007). Υπήρξα Καλλιτεχνική ∆ιευθύντρια του εικαστικού εργαστηρίου «ΙΡΙΣ» του ∆ήμου Παύλου Μελά (1996-2013).

Εδώ και πολλά χρόνια κινούμαι ανάμεσα στην τέχνη και την πολιτική, καθώς η μία τροφοδοτεί την άλλη. Θα περιέγραφα τον εαυτό μου ως ενεργό πολίτιδα, ακτιβίστρια της τέχνης και των δικαιωμάτων, αυτοδιοικητικό στέλεχος.

∆ημοτική Σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης με την «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη» με δήμαρχο τον Γιάννη Μπουτάρη (2010-2019). Αντιδήμαρχος Πολιτισμού (2013-2019) και Αντιδήμαρχος Παιδείας & Αθλητισμού (2015-2017).

∆ημοτική Σύμβουλος με την παράταξη «Θεσσαλονίκη Μαζί» (2019-2023).

Με τον Άγγελο Κλουντζό απέκτησα ένα παιδί, τον Γιώργο που είναι μουσικός.

Στα εννέα χρόνια της διοίκησης του Γιάννη Μπουτάρη με τον Σπύρο Πέγκα είχαμε το ίδιο όραμα και τους ίδιους στόχους για μια «Θεσσαλονίκη για όλους και όλες». Σε δύσκολους καιρούς και απέναντι στον οπισθοδρομικό συντηρητισμό της Θεσσαλονίκης αναδείξαμε το πιο ζωντανό δημιουργικό δυναμικό της, οραματιστήκαμε μια πόλη ανοιχτή, εξωστρεφή, ίσων δυνατοτήτων με σεβασμό στο παρελθόν της και ανάδειξη του σύγχρονου πολιτισμού της και υποστήριξη των νέων ανθρώπων της, μια πόλη σύγχρονη, καινοτόμα και πρωτοπόρα. Και το καταφέραμε.

Σ’ αυτήν την εκλογική μάχη δεν θα μπορούσα παρά να βρίσκομαι στην παράταξη του Σπύρου Πέγκα. Το ήθος, οι δράσεις, η εμπειρία, η γνώση και η ευαισθησία του Σπύρου για την πόλη και τον πολίτη συνθέτουν το προφίλ ενός δημάρχου που μπορεί να σχεδιάσει εκ νέου και με τα σημερινά δεδομένα την πόλη και να αναδείξει το καλύτερο δυναμικό της!

Με τον Σπύρο Πέγκα για μια «Θεσσαλονίκη για όλους και όλες»!

SHARE THIS: