Υποψήφιοι

Συμεωνίδου, Σοφία

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Κρυονέρι της Άνω Τούμπας στη Θεσσαλονίκη, κέντρο – απόκεντρο δηλαδή. Οι ρίζες μου από την Μικρά Ασία, εξου και πολλά χαρακτηριστικά που κληρονόμησα από αυτές. Γυμνάσιο και Λύκειο πήγα στην Τριανδρία. Αποφοίτησα από το Τµήµα Γραφικών Τεχνών – Τοµέας Εφαρµοσµένων Τεχνών και από τη Σχολή ανθρωπιστικών Σπουδών (Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισµό), ενώ μιλώ Αγγλικά και Ισπανικά. Διαθέτω εργαστήριο κατασκευής ΒΙΤΡΩ, ενώ από το 1990 εργάζομαι στον Δήμο Θεσσαλονίκης. Υπήρξα Ιδρυτικό µέλος της εθελοντικής οµάδας “Μοδίστρες Άµεσης Ανάγκης” (µια εθελοντική φιλανθρωπική πρωτοβουλία στην Ελλάδα για τη ραφή µάσκας κατά την περίοδο της πανδηµίας Covid-19, υποψήφια ύστερα από πρόταση της Ευρωβουλευτού της Νέας Δηµοκρατίας και του Ε.Λ.Κ., κυρίας Ελίζας Βόζεµπεργκ-Βρυωνίδη, για το Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη). Υπήρξα μέλος του Δ.Σ του συλλόγου εργαζομένων του Δήμου Θεσσαλονίκης. Είμαι έντονα φιλόζωη. 

Κατά τη διάρκεια των 33 ετών της επαγγελματικής µου σταδιοδρομίας στον Δήμο Θεσσαλονίκης απέκτησα: Εμπειρία σε διοικητικές λειτουργίες. Εξαιρετική κατάρτιση. Δεξιότητες ελέγχου. Άνεση στο να εργάζομαι υπό πίεση. Ικανότητα να θέτω προτεραιότητες, να διαχειρίζομαι το χρόνο, να εργάζομαι με προθεσμίες, να αποφεύγω παγίδες, να υπερβαίνω τα μειονεκτήματα, να καθορίζω στόχους και να τους πετυχαίνω. 

Για 17 χρόνια στη Διεύθυνση Πολιτισμού και στο Φεστιβάλ Δημητρίων, ασχολήθηκα με το Γραφείο Προβολής και Επικοινωνίας, με την οργάνωση και παραγωγή πολιτιστικών προγραµµάτων, με την αναζήτηση και τον συντονισμό δικτύου εθελοντών και τη διαμόρφωση και επιμέλεια χορηγικών προγραμμάτων. Ασχολήθηκα µε εσωτερικούς και εξωτερικούς συνεργάτες, βελτίωσα τις οργανωτικές µου δεξιότητες στο σχεδιασµό, τον έλεγχο, το κίνητρο, την καθοδήγηση. Απέκτησα εξαιρετικές δεξιότητες επικοινωνίας και ανάλυσης, δυνατότητα σύνθεσης πληροφοριών και δημιουργίας διαπροσωπικών επαφών µε διαφορετικούς εξωτερικούς ενδιαφερόμενους σε ένα διεθνές περιβάλλον. Μέσω της συµµετοχής μου σε πολλές οµάδες εργασίας, σε εργαστήρια, σεμινάρια κ.λπ. ανέπτυξα το οµαδικό πνεύµα και την ικανότητα να συνεργάζοµαι αρµονικά και παραγωγικά µε ανθρώπους διαφορετικών εθνικών, πολιτιστικών και προσωπικών καταστάσεων.

Λένε ότι είμαι δημιουργική, υπεύθυνη, επικοινωνιακή, συνεπής και αποτελεσματική, πειθαρχημένη. Ανθεκτική αλλά και ευαίσθητη. Τολμηρή αλλά όχι αγενής. Με θάρρος αλλά και ταπεινοφροσύνη. Περήφανη αλλά όχι αλαζονική. Ευέλικτη και ικανή στην επίλυση προβλημάτων και την εξεύρεση λύσεων. 

Εγώ από την άλλη, υπερασπίζομαι αυτό που πιστεύω και θυμώνω με την αδικία, με το αντίστοιχο προσωπικό κόστος.

Πιστεύω πως της Θεσσαλονίκης της πρέπει να είναι καθαρή, ανθεκτική, βιώσιμη, πολυπολιτισμική, «Ανοιχτή», εξωστρεφής. Στόχος μας οφείλει να είναι το brain gain, η πρωτοπορία σε ιδέες και έργα, η αλληλεγγύη και πάνω απ΄ όλα η συνεργασία.

Η αγωνία μου για την πορεία της πόλης μου τεράστια και η προσωπική ευθύνη του καθένα μας μεγάλη.

Προσωπικό μότο: «όσο υπάρχουν προβλήματα, υπάρχουν και λύσεις φτάνει να θέλεις να τις βρεις,»

Στις δημοτικές εκλογές 2023 στηρίζω ανεπιφύλακτα την υποψηφιότητα του Σπύρου Πέγκα και επιλέγω να κατέβω ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την Θεσσαλονίκη για Ολους, γιατί οι ωραίες ομάδες και οι ωραίες παρέες, μόνο ωραία πράγματα μπορούν να δημιουργήσουν.

SHARE THIS: