Υποψήφιοι

Δράγκου, Αθηνά

Σκηνοθέτις/ Επιχειρηματίας 
Με προσωπικό μότο :
“κάθε πρόβλημα έχει τη λύση του”
πιστεύω στη δύναμη της συνεργασίας, της συμμετοχής,της αλληλεγγύης, της ισότητας και της αξιοκρατίας.
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη. Είμαι Διδάκτορας Ασιατικού Θεάτρου  και Τέχνης του Πανεπιστημίου Royal Holloway του Λονδίνου, με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη Σκηνοθεσία Θεάτρου από το Πανεπιστήμιο του  Middelesex του Λονδίνου. Σπούδασα Αρχαιολογία & Ιστορία της Τέχνης στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).
Έχω σκηνοθετήσει παραστάσεις για το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το Φεστιβάλ Δημητρίων, το Μουσείο Μπενάκη, το Διεθνές Φεστιβάλ Ινδονησίας καθώς και για άλλους πολιτιστικούς φορείς.
Το 2010 ίδρυσα το πρωτοποριακό «Κέντρο Παραστατικών Τεχνών Α4Μ» (ΑΦΟΡΜΗ) στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και δημιούργησα το Φεστιβάλ Ασιατικού Θεάτρου, υπό την αιγίδα της Ινδονησιακής Πρεσβείας.
Το 2015 εκπροσώπησα την Ελλάδα στη 13η Διεθνή Έκθεση Σκηνογραφίας και Παραστασιολογίας της Πράγας (P.Q.)
Το 2018 συνδιοργάνωσα το «Off Borders Festival of Electroacoustic Music, Video & Performance Art» στο Μουσείο Σύχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης (MOMus).
Από το 2019 ασχολούμαι με την Τέχνη ως “όχημα κοινωνικής αλλαγής” στο πλαίσιο της οποίας δημιούργησα την εικαστική εγκατάσταση «Green Living Streets» σηματοδοτώντας με αυτόν τον τρόπο την έναρξη καλλιτεχνικών δράσεων που έχουν στόχο να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες σε θέματα οικολογίας, κοινωνικών ανισοτήτων και δημιουργικής συμμετοχής στο αστικό περιβάλλον.
Το 2021 δημιούργησα το καινοτόμο phygital κατάστημα αθλητικής ένδυσης στην Ελλάδα με τη συμβολική επωνυμία iToocan που συνδυάζει ψηφιακά και φυσικά μέσα.
Είμαι ευγνώμων μητέρα μιας κόρης.
Συντάσσομαι με τη «Θεσσαλονίκη Για Όλους» στο πλευρό του Σπύρου Πέγκα , για το ήθος του , το όραμα του, τη δυναμική του, την εργατικότητα του, την ικανότητα του να ακούει και να εμπνέει αλλά και κυρίως την ικανότητά του να συνενώνει ακόμη και ετερόκλητα στοιχεία προς το κοινό καλό !
facebook: athina dragkou
instagram: athina_dragkou
tik tok: athinadragkou
Linkedin: Athina Dragkou

SHARE THIS: