Υποψήφιοι

Παρίτση, Ευθαλία (Λία)

Φιλόλογος, Σχεδιάστρια, Επιχειρηματίας
Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη από πρόσφυγες γονείς, με καταγωγή της μητέρας μου από τη Σμύρνη και του πατέρα μου από τη Μάδυτο της «Ανατολικής Θράκης».
Αποφοίτησα από τη Σχολή Καλαμαρί και είμαι Πτυχιούχος του Tμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Α.Π.Θ. Ολοκλήρωσα στο Παρίσι διετές πρόγραμμα σπουδών μόδας styliste-modeliste. Όταν επέστρεψα άνοιξα ένα atelier για ρούχα με παραγγελία (sur mesure), νυφικά, βραδυνά και φορέματα αποφοίτησης.
Παντρεύτηκα τον Λάμπρο Μαντόπουλο. Είμαι μητέρα δύο παιδιών, ηλικίας 26 και 24.
Εδώ και δέκα χρόνια είμαι συνιδιοκτήτρια στην επιχείρηση ενοικίασης γηπέδων τέννις, “Elia tennis club”.
Το 2006-2010 εκλέχθηκα Διαμερισματική Σύμβουλος στο Α’ Δημοτικό Διαμέρισμα Θεσσαλονίκης. Ήμουν πρόεδρος σχολικής επιτροπής, στο 41ο δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης στην οδό Ικτίνου.  Κατά τη διάρκεια της θητείας μου ανακαινίστηκε όλο το τμήμα του νηπιαγωγείου και βάφηκε εσωτερικά όλο το δημοτικό. Παράλληλα, επιμελήθηκα την έκδοση και τη διανομή ενός χάρτη όλων των μουσείων της πόλης, με αφορμή την «Ημέρα των μουσείων».  Επίσης επιμελήθηκα την έκδοση ενός εντύπου που μοιράστηκε στα σχολεία για την καταπολέμηση της μάστιγας της πόλης μας: το μουτζούρωμα-γράψιμο των εξωτερικών τοίχων.
Πιστεύω ότι η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη με δυνατότητες και προοπτικές.
Ήρθε η στιγμή να γίνει μια πόλη βιώσιμη, σύγχρονη, που σέβεται τους κατοίκους της και τους βοηθά στην εξέλιξή τους. Που αγκαλιάζει κάθε γειτονιά. Που προσφέρει πράσινο, πολιτισμό, αθλητικές δραστηριότητες, έκφραση. Μια πόλη σύμμαχο μιας ωραίας ζωής.
Μ’ ενδιαφέρει η αισθητική της πόλης. Τα κτίρια να αποκτήσουν  χρώματα που να δένουν με το περιβάλλον και τα ιστορικά μνημεία. Χωρίς μουτζούρες στους τοίχους. Οι δρόμοι και οι πλατείες να έχουν σύγχρονα γλυπτά και κατασκευές. Και ο Θερμαϊκός να είναι μια δραστήρια θάλασσα, γεμάτη παιδιά και αθλητές.
Είμαι έτοιμη να δουλέψω για να κάνουμε τη Θεσσαλονίκη την πόλη που πάντα ονειρευόμασταν.
Γιατί μας αξίζει.

SHARE THIS: