Υποψήφιοι

Γρηγοράσκου, Μαγδαληνή (Μελίνα)

Βιβλιοθηκονόμος

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη, μεγάλωσα στις γειτονιές της περιοχής Μαρτίου. Φοίτησα στο 9ο Λύκειο της πόλης. Αποφοίτησα από το Τμήμα Βιβλιοθηκονομίας της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας Αθήνας και, αργότερα, από το Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ., στο οποίο ολοκλήρωσα τον προπτυχιακό και μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών στη Φιλοσοφία. Την περίοδο αυτήν εκπονώ τη διδακτορική μου διατριβή, ως υποψήφια Δρ του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Α.Π.Θ.
Επαγγελματικά δραστηριοποιούμαι στον τομέα της οργάνωσης βιβλιοθηκών και αρχείων επί 35 συναπτά έτη. Εργάστηκα, ως βιβλιοθηκονόμος στην Ακαδημία Αθηνών, στην Αναπτυξιακή Δήμων Πειραιά και στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της Αγίας Παρασκευής ενώ, ως αρχειονόμος, οργάνωσα το φωτογραφικό αρχείο του περιοδικού ARTI και το Αρχείο του Τμήματος Ειδήσεων της ΕΡΤ2 (1995-1996). Οργάνωσα ιδιωτικές βιβλιοθήκες, όπως τη βιβλιοθήκη του Ευάγγελου Η. Αγγελάκου και τη βιβλιοθήκη των Σχολών Πετρά στην Αθήνα. Δίδαξα, ως καθηγήτρια εφαρμογών, στα Τμήματα Βιβλιοθηκονομίας των ΤΕΙ Αθήνας και Θεσσαλονίκης και, από το 1997 μέχρι σήμερα, εργάζομαι στο Τμήμα Ειδικών Συλλογών και Ψηφιοποίησης της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Συντάσσομαι στο πλευρό του Σπύρου Πέγκα, θέλοντας να συμβάλλω στην προσπάθειά του για μια Θεσσαλονίκη για όλους, νοικοκυρεμένη, εξωστρεφή, που θα φωτίσει τις ιστορικές διαδρομές της, αναδεικνύοντας την πολιτιστική της κληρονομιά και δείχνοντας εμπιστοσύνη και σεβασμό στον πολίτη.

SHARE THIS: