Υποψήφιοι

Ιωσήφ, Νικόλαος

Εικαστικός

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και σπούδασα Γραφιστικές Τέχνες.
Δραστηριοποιήθηκα στον χώρο της Διακόσμησης για πολλά χρόνια τόσο ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις της πόλης όσο και ως ιδιοκτήτης επιχείρησης με κύριο αντικείμενο την αναπαλαίωση και την ανακύκλωση (2 Concept Store).
Στο πλαίσιο αυτής της δραστηριότητας, ταξίδεψα σε πολλούς προορισμούς που μου έδωσαν την ευκαιρία να δω και να γνωρίσω από κοντά διαφορετικούς τρόπους ανακύκλωσης και επανάχρησης αντικειμένων. Το αποτέλεσμα αυτής της διεργασίας είχε μεγάλη απήχηση, κάτι που δείχνει ότι οι πολίτες της πόλης μας διαθέτουν την ανάλογη ευαισθησία.
Η λατρεία μου για την τέχνη και τον πολιτισμό είναι αναπόσπαστα κομμάτια του χαρακτήρα μου και αποτελούν κινητήριο δύναμη της δημιουργικότητάς μου. Έχω στο ενεργητικό μου 2 ατομικές εκθέσεις και μια συμμετοχή στην XV Biennale. Πιστεύω ότι η Θεσσαλονίκη έχει πλούσιο εικαστικό υπόβαθρο και θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελέσει σημαντικό πολιτιστικό προορισμό.
Στο πρόσωπο του Σπύρου Πέγκα βρήκα το πάθος, την αποφασιστικότητα και  την εμπειρία που είναι βασικά στοιχεία για τη δημιουργία μιας Θεσσαλονίκης Για Όλους.

SHARE THIS: