Υποψήφιοι

Κατρανίτσας, Διονύσης

Επιχειρηματίας, Ιδιοκτήτης ΖΥΘΟΥ

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη το 1965 και ζω στην πόλη συνεχώς από τότε. Από την Αγία Τριάδα στο Διοικητήριο και μετά στην Πλατεία Ναβαρίνου ο περίπατος μου στην πόλη δεν είναι μόνο εκτεταμένος σε χρόνο αλλά και σε χώρο. Η μητέρα μου γεννήθηκε στην Ιπποδρομίου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και ο πατέρας μου στην Ημαθία απ’ όπου ήρθε για να σπουδάσει και να εργαστεί ως δικηγόρος στην πόλη.

Στα σχολεία της Ικτίνου, το 41ο Δημοτικό και το 10ο Γυμνάσιο-Λύκειο ξεκίνησα την εκπαίδευση μου και συνέχισα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο με σπουδές στο Τμήμα Γεωλογίας.

Από τις αρχές του 1990, τον περασμένο αιώνα δηλαδή, ασχολούμαι με επιχειρήσεις, εστίασης κυρίως, στην πόλη. Είμαι παντρεμένος με την Ελένη Σαμολαδά και έχουμε έναν 17χρονο γιo, τον Στέφανο.

Πέρα από την δραστηριοποίηση μου στην ΦΕΑΠΘ και στην ΕΦΕΕ στα φοιτητικά μου χρόνια με τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ συμμετείχα στην ίδρυση των κομμάτων Οι Φιλελεύθεροι (1999-2001), Φιλελεύθερη Συμμαχία (2007-2009) και Δράση (2009-2014) στα κεντρικά διοικητικά τους όργανα αλλά και ως υποψήφιος Βουλευτής στην Α΄ εκλογική περιφέρεια της Θεσσαλονίκης.

Από το 2006 έως το 2014 συμμετείχα στην «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη» του Γιάννη Μπουτάρη και ήμουν υποψήφιος διαμερισματικός και δημοτικός σύμβουλος. Μπορώ, λοιπόν, να ισχυριστώ πως είμαι ένας από ενεργούς πολίτες της πόλης που στηρίζω την υποψηφιότητα του Σπύρου Πέγκα για τη θέση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, με αντίστοιχες, με τον Σπύρο και την υπόλοιπη ομάδα, προτάσεις και ευαισθησίες για την ανάπτυξη μιας Θεσσαλονίκης ανθρώπινης στην καθημερινότητά της, δυναμικής στην οικονομία της, με συνείδηση της ιστορικότητάς της και με ανατροπή της σημερινής της εικόνας, της βρώμικης, τσιμεντένιας και οχλοκρατούμενης πόλης.

SHARE THIS: