Υποψήφιοι

Καζάκος, Μιχαήλ

Ονομάζομαι Μιχαήλ Κωνσταντίνος Καζάκος, γεννήθηκα και μεγάλωσα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου ζω μέχρι και σήμερα. Είμαι απόφοιτος της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης, ενώ πλέον φοιτώ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στο τμήμα Χημείας και σκοπεύω να ασχοληθώ με το τομέα της Βιοχημείας. Ταυτόχρονα, τον τελευταίο καιρό εργάζομαι ως επιμελητής εκπαιδευτικών κειμένων για τη διδασκαλία της Χημείας στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Από μικρή ηλικία πιστεύω ότι μόνο μέσω της συλλογικής διεκδίκησης, αλλά και της συλλογικής ζωής, μπορούμε να βελτιώσουμε την καθημερινότητα μας, να αλλάξουμε τις ζωές μας. Έτσι, έχω αναπτύξει ενεργό συμμετοχή στο φοιτητικό συνδικαλισμό, καθώς διατελώ Αντιπρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου Χημικού. Είμαι μέλος της Νεολαίας Σύριζα Θεσσαλονίκης, συμμετέχοντας παράλληλα ενεργά στα κινήματα της πόλης, ενώ δραστηριοποιούμαι και στον κοινωνικό χώρο Ετεροτοπία όπου συμμετέχω και ως καθηγητής Χημείας στο αλληλέγγυο σχολείο.

Η Θεσσαλονίκη ιστορικά υπήρξε μια  πολυπολιτισμική πρωτεύουσα, ανοιχτή προς όλους/ες και με σημαίνοντα ρόλο στα Βαλκάνια. Δυστυχώς οι πολιτικές που ασκούνται στη πόλη μας, με κύριο εκφραστή τους τον κ. Ζερβα, έχουν οδηγήσει σε υποβάθμιση όλων των πτυχών που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών (Περιβάλλον, Μεταφορές, Αισθητική, Πολιτισμός, Καθαριότητα, Αστεγία).

Μέσω των κοινοτήτων, μας δίνεται η ευκαιρία να αναδείξουμε τις ανάγκες και τα όνειρα μας για τη πόλη μας και να παλέψουμε για μια συμπεριληπτική, πράσινη και αλληλέγγυα Θεσσαλονίκη.

Η κοινή αυτή αντίληψη για τη πόλη μας με οδήγησε στο ψηφοδέλτιο της «Θεσσαλονίκη για Όλους» στην Α’ κοινότητα Θεσσαλονίκης.

Η ελπίδα ξεκινάει από εμάς. Η ελπίδα ξεκινάει από τις γειτονιές μας.

SHARE THIS: