Υποψήφιοι

Νεράντζης, Παύλος

Δημοσιογράφος, Ντοκιμαντερiστας, Δρ Τμήματος Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ Α.Π.Θ.

Γέννημα θρέμμα Θεσσαλονικιός (Ε΄ Γυμνάσιο, ΧΑΝΘ, Όμιλος Αντισφαίρισης), διακεκριμένος δημοσιογράφος και ντοκιμαντερίστας. 

Σπούδασε ηλεκτρονικός-μηχανικός στην Μπολόνια και δημοσιογραφία στο Ουρμπίνο. Διδάκτωρ Δημοσιογραφίας στο ΑΠΘ, όπου δίδαξε επί σειρά ετών.

Στη διάρκεια της χούντας, δραστηριοποιήθηκε στο φοιτητικό κίνημα στην Ιταλία. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του περιοδικού της πόλης Προοπτική, της Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης. Μέλος της ΜΚΟ Γιατροί του Κόσμου και συνεργάτης της Διεθνούς Αμνηστίας.

Στις δημοτικές εκλογές του 2006 ήταν υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη και επικεφαλής τον Γ. Μπουτάρη. 

Είναι μέλος του Συμβουλίου Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΜ-Θ και της Εταιρίας Φίλοι του Χώρου Μνήμης της Αντιδικτατορικής Αντίστασης.

Επιστημονικός συνεργάτης του Ινστιτούτου Εναλλακτικών Πολιτικών ΕΝΑ.

Συμμετείχε στα Δ.Σ. του Μοτοσυκλετιστικού Ομίλου (ΜΟΘ) και της ΜΟΤΟΕ.

Από το 1982 έχει καλύψει πολέμους και κρίσεις σε Λατινική Αμερική, Βαλκάνια, Μέση Ανατολή και Ασία. Διετέλεσε Διευθυντής Ειδήσεων στην τηλεόραση και Διευθυντής Ραδιοφωνίας (ΕΡΤ3).

Είναι ο δημιουργός, παραγωγός και σεναριογράφος πάνω από 50 ντοκιμαντέρ έρευνας για διεθνή θέματα.

Ανταποκριτής της ιταλικής εφημερίδας Il Manifesto (1979-2015). Εργάστηκε σε ραδιοσταθμούς (Διαδημοτικός Ρ.Σ. Ένατο Κύμα, Ράδιο Παρατηρητής, Flash 9.61), εφημερίδες (Εγνατία, Αυγή, Αγγελιοφόρος, National Herald, Paese Sera) και περιοδικά (Αντί, Το Τέταρτο του Μάνου Χατζιδάκη, Τετράδια, Νέα Οικολογία, κ.ά.).

Είναι ανταποκριτής της RAI3 Mondo και αρθρογραφεί στις ιστοσελίδες tvxs.gr και parallaximag.gr.

Συγγραφέας του βιβλίου «Η αλήθεια βομβαρδίζεται» για τον ρόλο των ΜΜΕ σε καιρό πολέμου. Μονογραφίες του για τα ΜΜΕ έχουν δημοσιευτεί σε συλλογικές εκδόσεις.

Η έκθεση φωτογραφίας του «΄Ιχνη Πολέμου» ταξίδεψε σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Συντάκτης της Χάρτας της Ειδομένης, ενός κώδικα δεοντολογίας της ΕΣΗΕΜ-Θ για θέματα σχετικά με πρόσφυγες και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, που αναγνωρίστηκε από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Τιμήθηκε από το Ίδρυμα Μπότση (2004) και διεθνείς οργανώσεις. Ντοκιμαντέρ του έχουν βραβευτεί σε διεθνή φεστιβάλ, από τη Διεθνή Ακαδημία Τηλεόρασης και Ραδιοφωνίας και την Ευρωπαϊκή Ένωση Περιφερειακών Τηλεοράσεων.

Σύντροφος ζωής η Άννα Βίγκα. Είναι υπερήφανος για τα δύο παλικάριά του, τον Λορέντζο και τον Αλεσσάντρο-Παναγιώτη.

Ο εθελοντισμός, η προσφορά, το ανήσυχο και αδέσμευτο πνεύμα χαρακτηρίζουν τη δική του στάση ζωής.

Έχοντας ταξιδέψει σε 70 χώρες είδε πώς οι πόλεις μπορεί να μεταμορφωθούν μέσα σε λίγα χρόνια. Κι έχοντας ζήσει για εννιά χρόνια στην Μπολόνια, την καλύτερη αυτοδιοικούμενη πόλη της Ευρώπης, έμαθε ότι μόνον εάν έχεις όραμα, βούληση, σχέδιο και ενώσεις τις δημιουργικές δυνάμεις σ΄ ένα τόπο, μπορείς να πας μπροστά.

Για αυτό είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη Θεσσαλονίκη για Όλους με επικεφαλής τον Σπύρο Πέγκα, που έχει όραμα, γνώση και εμπειρία για να γυρίσει επιτέλους σελίδα η πόλη.

SHARE THIS: