Υποψήφιοι

Λατίφι, Γιόλντα

Ιδιωτική Υπάλληλος, MS Hospitality & Tourism Management
Γεννήθηκα το 1988 στο Μπεράτι Αλβανίας. Μόλις έγινα τριών οι γονείς μου μετανάστευσαν και εγκαταστάθηκαν στη Θεσσαλονική. Η Θεσσαλονίκη είναι η πόλη που μεγάλωσα, σπούδασα και έκανα πλέον τη δική μου οικογένεια. Με πείσμα επέλεξα να μη φύγω κι εγώ στο εξωτερικό (όπως έκαναν πολλά νέα παιδιά της γενιάς μου), αλλά να προσπαθήσω να εξελιχθώ στη δική μου πόλη παρά τις δυσκολίες. Άλλωστε αν κάτι έχω μάθει καλά, είναι πως τίποτα δεν κερδίζεται, με πολλή δουλειά και προσπάθεια, όλα αποκτιούνται!
Η επαφή μου με την πολιτική ξεκίνησε από νωρίς, καθώς σπούδασα Διεθνείς Σχέσεις & Διπλωματία στο Αμερικανικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης. Έχω Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στη Διοίκηση Φιλοξενίας & Τουρισμού και Δίπλωμα εξειδίκευσης στο Digital Marketing και Social Media, που με βοήθησε να ασχοληθώ με το ψηφιακό μάρκετινγκ με ειδίκευση στη βιομηχανία του τουρισμού.
Εργάζομαι ως σύμβουλος τουριστικής ανάπτυξης και αρνούμαι να αποδεχτώ ότι άλλες γειτονικές πόλεις στα Βαλκάνια αναπτύσσονται (συγκριτικά με τη Θεσσαλονίκη) γρήγορα ως τουριστικοί προορισμοί, ενώ η πόλη μας έχει τόσα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα, τα οποία δεν αναδεικνύονται πουθενά. Έχω εργαστεί σε ξενοδοχεία πέντε αστέρων, στο τμήμα υποδοχής ως πιστοποιημένο Στέλεχος Εξυπηρέτησης Πελατών & Ανάδειξης Τουριστικής Εμπειρίας (Guest Experience Expert (GEE) in Tourism (GEE), από την TUV Austria. Ακόμη, συμμετέχω σε πολλά εκπαιδευτικά σεμινάρια και συνέδρια σχετικά με τις νέες τάσεις στον τουρισμό.
Το γεγονός ότι έγινα σε νεαρή ηλικία μητέρα δύο κοριτσιών (της Εβελίνας, 12 και της Δανάης, 9), λειτούργησε ως κίνητρο να εργαστώ και να προσπαθήσω ακόμη περισσότερο για το μέλλον το δικό μου αλλά και των παιδιών μου.
Τον Σπύρο τον παρακολουθώ από τα πρώτα χρόνια του στον δήμο Θεσσαλονίκης και από τότε ήθελα να είμαι στην ομάδα του καθώς πιστεύω στο όραμά του, στο αποδεδειγμένο έργο που έχει προσφέρει, αλλά κυρίως στην ικανότητα που έχει να σκέφτεται με έναν τρόπο μοναδικό, φρέσκο και πρωτοπόρο –κάτι που χρειάζεται η πόλη μας. Πιστεύω σε μια Θεσσαλονίκη εξωστρεφή, πολύχρωμη, που θα δίνει ευκαιρίες σε όλες και όλους, που δεν θα αφήνει τα παιδιά της να φεύγουν απογοητευμένα στο εξωτερικό, το όνομα οποίας θα ακούγεται παντού.

SHARE THIS: