Υποψήφιοι

Νικολάου, Απόστολος

Φοιτητής Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών ΠΑ. ΜΑΚ.

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη και κατοικώ στην περιοχή του Φαλήρου. Ως μαθητής βραβεύτηκα από το κληροδότημα Ιωάννου και Βασιλείας Καραγιάννη, λόγω αριστείας τη χρονιά 2014-15, σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης. Ταυτόχρονα, είχα διακρίσεις σε διαγωνισμούς της Ένωσης Φυσικών Μακεδονίας και της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (2013, 2014). Αποφοίτησα από το ιστορικό 5ο Γενικό Λύκειο Θεσσαλονίκης και, στη συνέχεια, ξεκίνησα τις σπουδές μου στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών σπουδών, το 2020. Το 2023 συμμετείχα σε προσομοίωση του Συμβουλίου Ευρώπης στο πλαίσιο του ThessISMUN (Thessaloniki International Student Model United Nations), που διοργανώνεται στο πανεπιστήμιό μου. Έχω πάρει μέρος σε εθελοντικές δράσεις, συνοδεύοντας παιδιά με ειδικές ανάγκες στις εξόδους τους για κοινωνικοποίηση.

Έχοντας καταγωγή και από την Πάργα, κωμόπολη του νομού Πρεβέζης, αναλαμβάνω τη διαχείριση κρατήσεων και παραπόνων πελατών καθώς και την εξυπηρέτησή τους, σε οικογενειακή επιχείρηση ενοικιαζόμενων δωματίων από το 2016.

Μιλώ αγγλικά (ικανοποιητικά) και γαλλικά (μέτρια). Χόμπι μου η μουσική –κάνω μαθήματα φωνητικής, μουσικής θεωρίας, κιθάρας– και ο αθλητισμός. 

Ο λόγος που επέλεξα να είμαι υποψήφιος με την παράταξη «Θεσσαλονίκη για Όλους» του Σπύρου Πέγκα είναι διότι είδα στο πρόσωπο του ένα ικανό άτομο με γνώσεις, εμπειρία και όραμα εκσυγχρονισμού για την πόλη, με γνώμονα τη διασφάλιση της πολιτιστικής της κληρονομιάς και την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης για όλους τους κατοίκους!

SHARE THIS: