Υποψήφιοι

Σιώκος, Νικόλαος

Πολιτικός Μηχανικός, Συνιδρυτής εταιρίας ανάπτυξης λογισμικού

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη το 1980 και έπειτα έζησα και ολοκλήρωσα τα σχολικά μου χρόνια σ’ ένα χωριό της Χαλκιδικής, το Παλαιοχώρι.

Είμαι πολιτικός μηχανικός με μεταπτυχιακό (Μ.Sc.) στο Πανεπιστήμιο Πόρτσμουθ της Μεγάλης Βρετανίας και μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας. Aπό το 2004 διατηρώ τεχνικό γραφείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, αναλαμβάνοντας έργα που εστιάζουν στους τομείς του περιβάλλοντος και της καινοτομίας, εφαρμόζοντας τις γνώσεις που απέκτησα από τις σπουδές μου. 

Επίσης συμμετέχω ως εταίρος σε μια νεοφυή εταιρία (start-up) ανάπτυξης νέων τεχνολογιών και χρήσης της Τεχνητής Νοημοσύνης (ΑΙ), με πελατολόγιο από την  Ελλάδα και το εξωτερικό. 

Είμαι παντρεμένος με τη Μαρία και έχουμε μία μικρή κόρη, την Τζο (Ιωάννα), την οποία λαχταρώ να τη δω να μεγαλώνει σε μια πόλη φιλική και φιλόξενη. 

Με τον Σπύρο Πέγκα μιλάμε την ίδια γλώσσα. Έχουμε ως κοινό στόχο μια πόλη ανοικτή και προσβάσιμη τόσο για τους κατοίκους  όσο και για τους επισκέπτες της.

Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον που να επιτρέπει στους ελεύθερους επαγγελματίες και στους επιχειρηματίες να λειτουργούν αβίαστα, χωρίς γραφειοκρατικές αγκυλώσεις. Ένα περιβάλλον όπου η χρήση της τεχνολογίας θα συνεργάζεται αρμονικά με πράσινες λύσεις.

 

Μαζί, θα επαναπροσδιορίσουμε τη Θεσσαλονίκη ως ένα «μέρος να ζεις» και όχι απλά να επιβιώνεις.

Πάμε Σπύρο δυνατά και μέχρι τέλους!

Για μία Θεσσαλονίκη που σχεδιάζει και πραγματοποιεί τα όνειρά μας.  

SHARE THIS: