Υποψήφιοι

Στεκούλης, Σπύρος

Στέλεχος Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Τελείωσε το Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κατά τις σπουδές του στο Χημικό Τμήμα του ΑΠΘ ήρθε σε επαφή με τον προγραμματισμό των Η/Υ και την πληροφορική. Δούλεψε επί 15 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα, στις γραφικές τέχνες – με ιδιαίτερη ενασχόληση τον σχεδιασμό χαρτών και χαρτογραφικών ατλάντων, για σχολική και τουριστική χρήση. Αργότερα, παρακολουθώντας σεμινάρια Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών (GIS), πιστοποιήθηκε ως χρήστης των λογισμικών της ESRI (Arc/Map, web ArcGis κ.ά.).

Στον Αναπτυξιακό Οργανισμό (όπου εργάζεται από το 2005) προσλήφθηκε αρχικά ως υπεύθυνος του γραφείου GIS, και πολύ γρήγορα ανέλαβε την διαχείριση της μηχανογράφησης.

Έχει συμμετάσχει σε ευρωπαϊκά έργα ΤΠΕ (e-health και cloud computing για την Τοπική Αυτοδιοίκηση), σε έργα διαχείρισης υδάτινων πόρων (εφαρμογή της Οδηγίας 60/2000) και ολοκληρωμένης διαχείρισης του εδάφους καθώς και σε έργα διάδοσης των ΑΠΕ και εξοικονόμησης ενέργειας στον τουριστικό τομέα, διαχείρισης/ένταξης μεταναστών στις τοπικές κοινωνίες κ.ά.

Συμμετέχει, επίσης, σε εθνικά συγχρηματοδοτούμενα έργα – κυρίως, τα τελευταία χρόνια, υποστήριξης και βέλτιστης διαχείρισης αποβλήτων και ιδιαίτερα της ανακύκλωσης συσκευασιών και άλλων ανακυκλώσιμων προϊόντων και υλικών σε επίπεδο δήμων. Συμμετέχει, ακόμη, σε δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης μαθητών για την ανακύκλωση και την βέλτιστη διαχείριση αποβλήτων σε σχολεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Την διετία 2013-2015 διετέλεσε τακτικό μέλος του ΔΣ του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ), ως εκπρόσωπος του Υπ. Περιβάλλοντος

Είναι υπεύθυνος τήρησης του ISO 9001:2015 της εταιρείας.

Μιλάει και γράφει γαλλικά και αγγλικά.

SHARE THIS: