Υποψήφιοι

Τσουμάνης, Αλέξανδρος

Ας γνωριστούμε λοιπόν και μια και είναι της μόδας το τελευταίο διάστημα, γεια σας, με λένε Αλεξη.

Γεννήθηκα εδώ στη Θεσσαλονίκη, στη περιοχή του Ντεπό, όπου και ολοκλήρωσα το εξατάξιο γυμνάσιο. Για σπουδές τελείωσα τη σχολή αρχιτεκτονικής εσωτερικού χώρου στην Αθήνα, όπου και εργάστηκα για 2 χρόνια στην κατασκευή καταστημάτων. Ολοκλήρωσα τη στρατιωτική μου θητεία στη ταχυδρομική σχολή στρατού και επέστρεψα εδώ στη Θεσσαλονίκη. Εδώ εργάστηκα στην εταιρεία RANK XEROX στο τμήμα πωλήσεων της και παράλληλα έκανα σπουδές στη διοίκηση επιχειρήσεων και στο marketing. 

Κάποια στιγμή ένιωσα ότι ήρθε η ώρα να ανοίξω τα φτερά μου και να ξεκινήσω τη δική μου επιχείρηση. Δραστηριοποιούμαι στον χώρο διανομής αναλώσιμων μηχανών γραφείου με μεγάλη επιτυχία σε όλη την Ελλάδα, ενώ αργότερα με την εταιρία μου “Letterphone Α.Ε.” επεκτείνομαι και στην εμπορία, λειτουργία και συντήρηση μηχανών γραφείου και τραπεζικών συστημάτων με αντιπροσωπίες της TOSHIBA – Panasonic -NEMO Q κ.α. Σαν παράλληλη δραστηριότητα, στην αυγή της κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα δημιουργούμε με 2 φίλους την “ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΗ Α.Ε.”, την πρώτη ανώνυμη εταιρία κινητής τηλεφωνίας στη Θεσσαλονίκη.

Ένα άλλο μεγάλο κεφάλαιο της ζωής μου, πέρα από την επαγγελματική μου δραστηριότητα, αποτέλεσε και η ενασχόληση μου με τα διοικητικά του μεγάλου μπασκετικού ΑΡΗ, στα χρυσά του χρόνια, όπου ανέλαβα το τμήμα marketing με μεγάλή επιτυχία στην συγκέντρωση χρημάτων από  χορηγούς. Τεράστια εμπειρία ..

Έχω υπάρξει εισηγητής  ή (ομιλητής) σε πολλά αμφιθέατρα σχολών ΑΠΘ – ΤΕΙ Θεσσαλονίκης – City College – Πυθαγόρας – ICBS κ.α. σε θέματα πωλήσεων και marketing.

Μεγάλος μου έρωτας? Οι μηχανές enduro, η θάλασσα και το ψάρεμα αλλά μόνο μία πραγματική και μεγάλη αγάπη, την οικογένεια μου. Είμαι παντρεμένος με την Δήμητρα και έχω δύο καταπληκτικές κόρες, την Ελισάβετ και την  Χρύσα .

Θα μου πείτε – μου έχουν πει ήδη φίλοι – Αλέξη γιατί τώρα? Γιατί ασχολείσαι τώρα με τα κοινά? Όσοι με ξέρουν ήμουν πάντα εδώ, να βοηθώ και να στηρίζω ανθρώπους, που γνώρισα και συνεργάστηκα και επαγγελματικά, να διεκδικήσουν και να επιδιώξουν λύσεις σε αυτοδιοικητικό και κεντρικό πολιτικό επίπεδο. Δε μου αρέσει να περιαυτολογώ και τα standard μου σε συνεργασίες και ανθρώπους είναι υψηλά. Γι’ αυτό και σε αυτές τις εκλογές μπαίνω σε αυτό τον αγώνα. Στο πρόσωπο του Σπύρου και του Σάκη βλέπω ανθρώπους που μπορώ να συνεργαστώ, να εργαστούμε σκληρά για τη Θεσσαλονίκη, το σπίτι μου.

Έχουμε μείνει πίσω στην Θεσσαλονίκη στην επιχειρηματικότητα, πολιτική προστασία,  τουρισμό εδώ ακόμη και τα τελευταία χρόνια αυτονόητες έννοιες όπως η καθημερινότητα, η καθαριότητα, η ευταξία είναι σε κακή κατάσταση και αυτό με ενοχλεί.  Για να πέτυχεις  σε όλα αυτά, χρειάζεται   ΓΝΩΣΗ – ΤΕΧΝΙΚΗ – ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ, χαρακτηριστικά που έχω.

Θέλω μια Θεσσαλονίκη που εργάζεται σκληρά για το σήμερα αλλά σχεδιάζει και προβλέπει και τις ανάγκες του αύριο. Αρκετά με μακέτες και σχέδια επί χάρτου. Θέλει δουλειά και με καθαρό μυαλό σε βάθος μιας πενταετίας να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις ώστε να φτάσουμε σε μια πόλη για την οποία θα είμαστε περήφανοι. Έτσι δουλεύω την επιχείρηση μου, έτσι θέλω να είναι και για την πόλη μου.

Στο πρόσωπο του Σπύρου και της «Θεσσαλονίκη για όλους» βλέπω μια ομάδα πολυχρωματική και έτοιμη να εργαστεί με αυτές τις αρχές. 

Στηρίξτε μας, έχουμε το σχέδιο και τη θέληση να το πετύχουμε.

ΣΛΟΓΚΑΝ: Θέλω μια Θεσσαλονίκη που εργάζεται σκληρά για το σήμερα αλλά σχεδιάζει και προβλέπει και τις ανάγκες του αύριο.

SHARE THIS: