Υποψήφιοι

Φουτάκης, Δημήτριος

Επίκουρος Καθηγητής Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος

Ο Δημήτρης Φουτάκης γεννήθηκε (1958) στη Θεσσαλονίκη όπου και κατοικεί.

Είναι απόφοιτος του Α’ Γυμνασίου Αρρένων και του Οικονομικού Τμήματος του ΑΠΘ. Είναι οικονομολόγος-περιφερειολόγος, διδάκτορας οικονομικής και περιφερειακής ανάπτυξης, Επίκουρος Καθηγητής του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος στο Τμήμα Μηχανικών Τοπογραφίας και Γεωπληροφορικής (Σέρρες) στο οποίο διδάσκει μαθήματα Οικονομικής Γεωγραφίας, Χωροταξίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης. 

Είναι παντρεμένος με την Ελισάβετ Θωίδου και έχουν δύο ενήλικα παιδιά.

Έχει μακρόχρονη ερευνητική εμπειρία σε θέματα χωρικής ανάπτυξης, ενώ άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε επιστημονικά περιοδικά και βιβλία, μεταξύ άλλων και για θέματα μητροπολιτικής ανάπτυξης και ανθεκτικότητας της Θεσσαλονίκης σε συνθήκες οικονομικής και περιβαλλοντικής κρίσης.

Τα τελευταία χρόνια είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Α’ Θεσσαλονίκης, και στο πλαίσιο αυτό ασχολείται ιδιαίτερα με ζητήματα ανάπτυξης και περιβάλλοντος. Ήταν υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις εκλογές του 2019. Δραστηριοποιήθηκε στον χώρο της εναλλακτικής-ανανεωτικής αριστεράς και στον χώρο των οικολογικών, καταναλωτικών κινημάτων από τα τέλη της δεκαετίας του ΄70. Υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη της Ένωσης για την Ποιότητα της Ζωής, της Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης και μέλος των Οικολόγων Πράσινων. Υποστηρίζει ενεργά την Πρωτοβουλία για το Μητροπολιτικό Πάρκο στη ΔΕΘ.

Συμμετέχει στην προσπάθεια για αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στην πόλη, για μια ανανεωμένη, βιώσιμη, ανθεκτική, συμπεριληπτική και συμμετοχική Θεσσαλονίκη των δημοτών της, συμπαρατασσόμενος με τη Δημοτική Παράταξη του υποψήφιου Δημάρχου Σπύρου Πέγκα σε μια ενωτική προσπάθεια να γίνει πραγματικότητα το όραμα για μια “Θεσσαλονίκη για Όλους”.

SHARE THIS: